Vali Hulusi Şahin’in “Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” Mesajı Yayınladı

Vali Hulusi Şahin’in “Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” Mesajı Yayınladı

Val Hulusi ŞAHİN mesajında ; '' Şanlı tarihimize altın harflerle işlenen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104.yıl dönümünü ve vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimizi anmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. 18 Mart tarihi Çanakkale’den Sarıkamış’a, Kore’den Afrin’e kadar kahraman şehitlerimizi andığımız “Şehitler Günü” olarak belirlenmiştir.
 
Çanakkale'de kazanılan zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve  millet olma bilinci kurtuluş savaşında da meşale olmuş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır.
 
Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan isimli-isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegâne varlığımızdır.
 
Bizler Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmekteyiz.
 
Tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşan bir millet olarak, bugün birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanlara karşı yine aynı azim ve fedakârlıkla mücadelemiz devam etmektedir.
 
Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün Türk Büyüklerini, kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum.'' dedi 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler