VALİ ŞAHİN ‘BATMAN PARMAKLA GÖSTERİLECEK ŞEHİR OLACAK’

VALİ ŞAHİN ‘BATMAN PARMAKLA GÖSTERİLECEK ŞEHİR OLACAK’

Basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, yapılan hizmetler ve projeleri anlattı. Şahin, hedeflerinin kenti imar alanında 2030-2040’lara hazırlamak olduğunu belirtti.
 
‘BATMAN PARMAKLA GÖSTERİLECEK ŞEHİN OLACAK’
 
Birim müdürleri ile birlikte basının karşısına çıkan Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, göreve geldikleri dönemde yapılan çalışmalar ve hazırlanan projeleri açıkladı. Birçok konuda yapılan çalışmaları anlatan Şahin, “Göreve geldiğimizde kaçak yapı ile mücadele etmeyecekleri şeklinde suçlama ile karşı karşıya kaldık. Kaçak bazı yapıları yıktık. Diğer kaçak binalarla alakalı olarak yıkım ihale sürecimiz devam ediyor. Bir önceki yönetim 10 otobüs almak 20 milyonluk borcu yüzde 1,25 gibi çok yüksek bir faizle almış. Başka bir bankayla anlaşarak 3 Milyon TL tasarruf yaptık. Newroz alanının olduğu yer tır parkı olarak kullanılacak ve her Pazar günü ise ikinci el açık otopark olarak kullanılacak. İtfaiye ekiplerimize iki yıllık İtfaiyecilik Meslek Yüksek Meslek Okulu mezunu gençlerden takviye yapacağız. 8 Milyon TL’ye yeni bir itfaiye aracı alıyoruz.
 
’60 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK’
 
Biz Batman’ın imarı konusunda önem verdiğimiz çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz Batman’ı 2030’lara 2040’lara hazırlamak. 2030’lara 40’lara 800 Bin nüfuslu bir şehrin arsa ihtiyacını sağlamak. Biz şehrin dört bir yanını planlıyoruz. Bir yüzük gibi bulvarlarla birbirine bağlanan 5-6 katlı binalardan oluşan bir mekanizmayı oturtmaya çalışacağız. İmar konusunda Batman geleceğin parmakla gösterilecek şehri olacak. Biz aldığımızda belediyenin borcu 375 Milyon TL idi. Geçen hafta itibariyle bu borcu 10 milyon azalttık. Ancak biz 60 milyon TL ödedik ama 10 Milyon borç düştü. Ödediğimiz paranın büyük bölümü kur farkına gidiyor. Her mahalle muhtarımıza elektik su parasını da belediye olarak ödeyerek muhtarlık binası yapacağız. Bir Esentepe Külliyesi projemiz vardı birilerinin diline doladığı. 120 dönüme yakın alının büyük bölümünü imardan çıkarıp Millet bahçesi ve kent meydanı olarak yapıyoruz. Oranın imarını iptal ettirdiler. Şimdi çevre şehircilik yeni imarı onaylıyor” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler