VALİ ŞAHİN " CİDDİ ÖLÜMLER YAŞANABİLİR"

Üzücü haberi Vali Şahin verdi: Ciddi ölümler yaşanabilir!

Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Coronavirüs salgını Batman’da artmaya devam ediyor, Delta Varyant’ı sayısı 8’den 200’e çıktı. Vali Şahin aşı çağrısı yaparak kurallara uymayanlara da ciddi cezalar verileceğini söyledi.
 
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Covid-19 salgını ile ilgili son bilgileri paylaştı. Gülistan Caddesi başında İl Sağlık Müdürlüğünün aşı noktasını ziyaret eden Vali Şahin, durumun vahim oldu söyledi.
 
Belediye Başkan Yardımcılarının ve yöneticilerin aşı olduğu noktada vatandaşşara seslenen Şahin “teşvik, denetim ve ceza-i işlem olacak” dedi.  Ciddi ölümlerin, yoğun bakım ve entübe durumunun yeniden artmasından korktuklarını belirten Vali Şahin, kent genelinde vaka sayısında çok ciddi bir artışın olduğunu söyledi. Tümü Delta Varyantı olmak üzere vaka sayısı 100 binde 50’olerden 200’e çıkarken, yatan hasta, yoğun bakım ve entübe tedavi gören hastalarda da çok belirgin bir artışın olduğunu belirtti.
 
Geçen sene Kurban Bayramı sonrası vaka sayısında patlamanın olduğu Batman’da yine Kurban Bayramı sonrası benzer bir durumla karşı karşıya olduklarını belirten Vali Şahin, “Kurban Bayramında maalesef yine korktuğumuz oldu ve vaka sayısında çok ciddi artış yaşandı. Aşıya karşı olan duyarsızlık, tedbirlerin unutulması yüzünden yeni ölümler, vakalar oldu. 200 civarında vakamız var, Entübe bayram öncesi sıfır iken şuan 6 entübemiz var. Bunlar rakam değil, insandırlar. Umursanmayan kurallar yüzünden yine insanlar can çekişiyor. Böyle giderse kapanmalar ve kısıtlamalar yeniden olabilir. Esnaf bunu kaldıramaz. İlçelerimizde Gercüş ve Hasankeyf’te aşılama oranı yüksek iken vaka sayısı düşük. Batman merkez ise tam tersi durumda. Herkesi aşıya çağırıyoruz, gerekirse esnaflar toplu aşılama etkinlikleri düzenleyebilir. Ciddi bir duyarlılık lazım. Denetimleri yoğun bir şekilde arttırıp gerekirse ceza vereceğiz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler