Vali Şahin ‘Fuat Sezgin’i fener olarak görmek lazım’

Vali Şahin ‘Fuat Sezgin’i fener olarak görmek lazım’

2019 yılının 'Fuat Sezgin Yılı' ilan edilmesi anısına kaleme aldığı 'Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin' kitabı ile emekli Vali - Yazar Adnan Yılmaz, öğrencilerle bir araya geldi.
 
FUAT SEZGİN’İ ANLATTI
 
Batman’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Emekli Vali Adnan Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anlamak’ konulu konferans düzenlendi.
Kültür İl Müdürlüğünde düzenlenen konferansa, Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Vali Hulusi Şahin, 2019 yılının Fuat Sezgini anmak ve anlama yılı olduğunu hatırlatarak, Fuat Sezgin’in sadece 2019 yılından ibaret olmadığını söyledi.
Şahin, “Fuat Sezgin ve onun gibi büyük alimleri birer fener gibi görmek lazım. Yolumuzu aydınlatan birer rehber olarak görmek lazım. Kendimizi birer rol modeli olarak görmek lazım. Bunun için sayın valim yollara düştü. Yıllarca emek veriyor. Emeklilik hayatında günlerini rahat rahat geçirebilirdi ama bir araştırma, kitap yazma ve Fuat Sezgin’i anlatmayı kendisine misyon edinmiş. Siz kendinize bir gelecek, rota ve istikbal çizmezseniz ve de bir istikamet belirlemezseniz ne okuduğunuzun, ne çalıştığınızın ne de ürettiğinizin  bir anlamı olmaz. İnsan yüksek değerleri olan bir varlıktır. Merhum Fuat Sezgin bunun büyük bir örneğiydi. Kendisi bir insan hayatı açısından uzun sayılabilecek bir ömür yaşadı ama neticede bıraktı gitti. Bugün hala onu konuşuyoruz ve konuşacağız. Çünkü eserleri ile yaşıyor. Sizlerde öyle olun” dedi.
Ardından Emekli Vali Adnan Yılmaz, Fuat Sezgin'in hayatını hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler