VALİ ŞAHİN "HEDEFİŞSİZLİĞİ AZALTMAK"

Batman Valisi Hulusi Şahin Hedef, işsizliği azaltmak

İşsizlikle mücadele kapsamında Batman Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımlara kolaylık sağlayan Batman Valiliği, bu kez Belediyenin de iştirak edileceği istihdam protokolüne dahil edilecek. Bu kapsamda Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi, Batman Ticaret Odası ve Batman Ticaret Borsası arasında gerçekleştirilmesi planlanan "Nitelikli Eğitimle Nitelikli İstihdam" projesine ilişkin protokol, Batman Belediyesi meclis gündemine alındı.
 
“BATMANI 2023’E HAZIRLAMALIYIZ”
 
İşsizlikle mücadele konusunda açıklama yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin,
 
Batman; eğitim, sanayi ve tarım alanlarında çok dinamik bir ilimizdir. Bu itibarla “istihdamın” sürdürülebilir olmasını sağlamak için bu alanların üzerinde durmamız gerekmektedir. Bu nedenle gerek İŞKUR imkânlarıyla gerek işverenlerimizin çabalarıyla ‘işsizlikle mücadele’ ederken aynı şekilde ‘ortak bir girişimcilik ve üretim ruhunu’ önemsiyoruz. Batman, birçok büyükşehirden daha hızlı ve istikrarlı gelişiyor ve büyüyor. Batman; bölgemizde sanayi, üretim ve hizmet sektörleri açısından yıldızı parlayan bir kentimizdir. Batman İŞKUR tarafından yayınlanan bu rapor, iş dünyamıza, gençlerimize ve kadınlarımıza iş hayatına katılmaları için devletimizin sağladığı imkânları göstermesi açısından önemli bir çalışmadır. Umarım birçok yatırımcı ve yeni girişimci için bu çalışma, bir cesaret kaynağı olur ve yeni yatırımların kapılarını aralar. Bu eserin bir amacı da budur. Batman özellikle tekstil, kimya ve tarım sektörlerinde kendinden söz ettiren bir şehrimizdir. Bu anlamda yatırımcımızın yanındayız. Yatırımcıların önünü açarak tüm kamu hizmetlerini seferber etmekteyiz.
 
Elbette ki çözüm bekleyen sorunlarımız bulunmaktadır. Bu sorunları ortak akıl vizyonu ile aşacağımızdan şüphem yoktur. Bu bağlamda devletimizin ve hükümetimizin 2023 hedeflerine Batman’ımızı da hazırlamak durumundayız. Bunun için çok çalışmalıyız ve çok üretmeliyiz. Kalkınma ve üretme huzurun garantisidir” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler