Valimiz Hulusi Şahin’in “Yaşlılara Saygı Haftası” Mesajı

Valimiz Hulusi Şahin’in “Yaşlılara Saygı Haftası” Mesajı

Batman valisi Hulusi Şahin, "Yaşlılara Saygı Haftası" nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.
 
Şahin " Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihlerini kapsayan haftayı "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak kutlanmaktadır.
 
Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.
 
Büyüklere saygıyı küçüklere sevgi anlayışıyla birleştiren milletimiz, bu anlayışla sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı, toplumsal huzuru ve milli birliği güçlü tutmayı başarmıştır. 
 
Devletimiz, son yıllarda yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için bir dizi yasal düzenleme yapmıştır. Huzurevleri ve bakıma muhtaç yaşlılar için evde bakım hizmetleri, yaşlılarımızın hayata tutunmalarını kolaylaştıracaktır.
 
Devlet ve Millet olarak yaşlılarımıza verdiğimiz bu değerin, toplumsal duyarlılık, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın daha da gelişmesine vesile olacağına ve millet olarak bizleri daha güçlü kılacağına inanıyorum.
 
Yaşlılarımıza ve sorunlarına duyarlı yaklaşmanın insanlık ve yurttaşlık görevi olduğunu anımsatıyor, Yaşlılara Saygı Haftası'nda tüm yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum." dedl.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler