‘Yalvarıyorum, yarınları karartacak kararlar vermeyin’

Ahmet Türk ‘Yalvarıyorum, yarınları karartacak kararlar vermeyin’

HDP’nin Batman’da düzenlediği referandum mitinginde konuşan Eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, “Hala yarınları düşünmekten aciz olan insanlara söylüyorum ve onlara sesleniyorum, yalvarıyorum yarınlarımızı karartacak bir çalışmanın içinde olmayın. Bunun tarih önünde sorumluluğu çok büyüktür" dedi. 

HDP Batman İl Başkanlığınca, referandum çalışmaları çerçevesinde miting düzenlendi. 16 Mayıs Şehir Stadı önünde düzenlenen mitinge, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, DBP genel başkan vekili Gülcihan Şimşek, Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli ve Mehmet Ali Aslan ile partililer katıldı. Burada konuşan Türk, 16 Nisan’da yapılacak referandumda iyi düşünerek tercih yapılması gerektiğini belirterek, “Bunu hala yarınları düşünmekten aciz olan insanlara söylüyorum ve buradan onlara sesleniyorum. Yalvarıyorum yarınlarımızı karartacak bir çalışmanın içinde olmayın bunun tarih önünde sorumluluğu çok büyüktür. Çocuklarımıza, torunlarımıza karşı hesap veremeyiz. Bu kadar önemli bir referandumdur" dedi.

“KEŞKE AKP’LİLER DE BURADA OLSAYDI”

Ahmet Türk “Uzun yıllardan bu yana siyasetteyim, 12 Eylül zindanlarını yaşadım. Bugün de o zindanları, o uyguladıkları politikaları gündeme getirmek istiyorlar. 94’lerde yıkılan köylerin ve faili meçhul cinayetlerin şahidi olduk. 94 yılında sizin iradenizler parlamentoya giden milletvekilleri cezaevine gönderildi. Onlardan biri bendim. Ama demokrasi mücadelemiz zaman zaman kesintiye uğradıysa da, irademize ipotek konulamadı. Artık halkımızın geleceğine ipotek koymaya çalışıyorlar. Halklar adına bir tek kişi karar verecek. Bir tek kişinin dudağı arasından çıkan kelime yasa olacak. Keşke AKP’ye oy vermiş insanlarda burada olsaydı, bu oyunun irademizi teslim etmek anlamına geldiğini onlarda anlasaydı”diye konuştu.

“YALVARIYORUM, HESAP VEREMEYİZ”

Türk konuşmasının devamında “Zulmün olmadığı ve insanların buluşacağı bir gelecek için mücadele ediyoruz. Bu sizlerin elindedir, anlamayanların kapılarını çalın. Yarınları karartacak kararlardan onları alı koyun. Biz ikna etmek için yola çıksak, derdimizi duygularımız anlatsak, ikna olmayacak insanımız yok. Yeniden 12 Eylül döneminde yaşatılan zulmü gündeme getirmeye çalışıyorlar. Cizre, Nusaybin, Gever, Sur ve Silopi’de yaşanan vahşet var. Bütün yaşadıklarımızdan sonra, ‘Evet’ demek onursuzluktur. Durumu yarınları düşünmekten aciz olan insanlara söylüyorum. Onlara sesleniyor ve yalvarıyorum, yarınları karartacak işin içinde olmayın. Yarın hesap veremeyiz” dedi. 

“AHMET TÜRK’E KARŞILIKSIZ KALAN İNSAN DEĞİLDİR”

Son olarak konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise şunları söyledi: “Batman’ın bütün fertlerinin ayağının kurbanıyım. Ben sizinle onur duyuyorum. Ben Türküm, Adıyamanlıyım, bir Kürt olsaydım, devlete tirşikçilikten dolayı yakamı kaptırmış olsaydım. Ahmet Abi’nin çağrısına kayıtsız kalamazdım. Ahmet Abi ile yıllardır birlikte siyaset yürütüyorum. Bu bizim için onurdur. Ahmet abi ilk defa ‘Size yalvarıyorum’ dedi, buna kayıtsız kalan insan değildir. Ahmet Türk’ün dizi toprağa değmemiştir, diz çökmemiştir. İlk defa böyle bir laf kullandı, ucuzundan bir laf değildir, Kürt halkının bunu iyi düşünmesi gerekiyor. Bu lafta çok keramet vardır. Bu referandum seçimlerden bile önemli ve belirleyicidir.”dedi.

“YAKMAKLA YIKMAKLA BİTMEYİZ”

Önder daha sonra “Daha demokratik olacağı söyleniyor, ama neyin demokratik olacağı söylenmiyor. Seçilmiş iradeleri cezaevine dolduracaksın, tutsak alınan arkadaşlarımız hakkında iki şey bulamadınız; şiddetle en ufak bağlantı, yetim hakkına tenezzül. Aylarca propagandasını yaptınız. Ortaya bir tane delil bırakamadınız. Kürtlerden bu sisteme onay almak için sesleri kıstırmak istedi, bir gittik bin geldik. Torunlarımız sana gereken cevabı verirler. Yakmakla yıkmakla tükenmeyiz. Bunu anlamamışlar, 16 Nisan’da göstereceğiz. Sabredin”şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler