Yapılan uyarılara rağmen anız yakmalar devam ediyor

Batman’da her yıl yapılan bilgilendirme ve uyarılara rağmen anız yakmalar bu sene de engellenemiyor.

Tarım geleceğine ve toprağa verdiği zarar kadar, toprakta bulunan canlılarında diri diri yakılmasıyla tartışma konusu olan anız yakmalar, yetkililerin tüm uyarılarına ve bilgilendirmelerine rağmen bu sene de devam ediyor.

Batman merkez Kuyubaşı (Cegeluye) köyü ile Kuyumaşı TOKİ arasındaki tarlalarda gündüz saatlerinde hububat tarlasında başlayan anız yangınları, Batman’ın üzerinde kara bulutlar oluşmasına sebep oldu.

Anız yakmanın topraktaki organizmaların yok olmasına neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu sebeple ürünün kalitesinde ciddi düşüşler oluştuğunu belirtiyor. Ancak yapılan tüm ikazlara rağmen yer yer anız yangınlarının başlaması, ciddi önlemlerin alınmadığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

Anız yakılmasından şikâyet eden Yasir Temiz, “Anız yakma çevreye gerçekten çok zarar veriyor. Hatta ekilen buğdayların ve mısırların zararlı veya zararsız bütün ufak hayvanlarını öldürüyor. Bu anızların yakılmasıyla şehir merkezine gelen yanık anız parçaları gerçekten bizi ve çevreyi rahatsız ediyor. Hatta çarşı merkezine dahi geliyor. Biz anız yakılmasına dur denilmesini istiyoruz. Yetkililerin buna bir son vermesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince bu konuda çiftçilerin biraz daha bilgilendirilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, her sene bu anız yangınları oluyor. Çiftçiler güzel bilgilendirildikten sonra caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini hatırlattılar. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler