YAŞAR KEMAL KENT ORMANINI YERİNDE İNCELEDİLER

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, belediye çalışmalarını yerinde inceleyerek basın mensuplarına tanıttı.

Batman’ın en büyük sosyal yaşam alanı olacak olan Yaşar Kemal Kent Ormanı’nda basın mensuplarıyla birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Eş Başkanlara; Belediye Başkan Yardımcıları M. Zeki Hedekoğlu, Nevzat Nemcik ile Belediye teknik birim müdürleri eşlik etti.

 

Batman Belediyesi Proje Etüt Müdürlüğünün yapmış olduğu proje ile Fen, Park ve Bahçeler,  Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüklerinin ortak çalışmaları sonucundaki devasa çalışma ile Batman’ın adeta akciğeri konumuna sahip olacağını kaydeden Eş Başkanlar, yılsonuna kadar alt ve üst yapı çalışmalarının bitirilmesinin hedeflendiği Yaşar Kemal Kent Ormanı’nın kendini tamamıyla göstereceğini ifade etti.

 

İçerisinde; gölet, çocuk oyun alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları, dinlenme alanları, mini botanik bahçesi, seyir teras noktaları, kafeteryalar, piknik alanları, su oyunları, ses oyunları, dinlenme alanları, şelale, oto parklar, ibadethane, anfi tiyatronun da bulunacağını kaydeden Eş Başkanlar, kent ormanının adeta yaşam alanı haline dönüştürüleceğini söyledi.

 

Mevsimsel koşulların el verdiği imkanlar içerisinde 100 bin metrekare çim alanı, 300 adet aydınlatma direği, sulama sistemi, 25 bin metrekare yollar (küp taşı, desenli beton, kayrak), kaldırımlar, 400 araçlık otopark, 2000 çeşitli türde ağaç ve 10 bin adet çalının bulunacağını kaydeden Eş Başkanlar, Yaşar Kemal Kent Ormanı’nı basın mensuplarıyla gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Alternatif yol çalışmalarıyla ilgili yerinde inceleme gerçekleştiren Eş Başkanlar, basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. |

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler