Yaşlı adam ayakkabı boyayarak ev geçindiriyor

Batman'da 62 yaşındaki adam, ilerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen oruçlu haliyle sokakta ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.

Batman'da hasta ve yaşlı haliyle orucunu tutmayı da ihmal etmeyerek, sokaklarda ayakkabı boyacılığı yapıp ailesinin geçimini sağlayan Şevket Akburak (62), iş beğenmeyen gençlere örneklik teşkil ediyor.

Her gün kentin en işlek yeri olan çarşı merkezine gelen Akburak, sırtında taşıdığı boya kutusunu, mesken edindiği bir çayhanenin önüne koyarak, burada ya kendisinin bulduğu ya da vatandaşların getirdiği ayakkabıları boyuyor.

Ayakkabı boyacılığı yaparak hem ailesinin geçimini sağladığını hem de 2 çocuğunu okuttuğunu belirten Akburak, eşinin 3 ayda bir aldığı özürlü maaşı ve kendisinin kazancıyla geçimlerini sağlayabildiklerini söyledi.

TOKİ'de kirada oturan Akburak, yılda yaklaşık 4 bin TL kira parası ödediğini, bundan dolayı da geçimlerini sağlamak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

İlerlemiş yaşına ve hastalığına rağmen yaklaşık 40 derece sıcağın altında çalışarak oruç tutmayı ihmal etmeyen Akburak, çevresi tarafından da sevilen bir kişiliğe sahip.

Daha önce seyyar satıcılık yaptığını, geçirdiği hastalık nedeniyle 3-4 yıldır ayakkabı boyacılığı yapmaya başladığını bildiren Akburak, "Daha önce tablacılık yapıyordum. Hastalandıktan sonra bir daha tablacılık yapamadım ve o yüzden kimseye muhtaç olmamak için ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. Günlük en fazla 20 TL kazanıyorum. Çocuklarımın rızkı için çalışıyorum. Kimseden yardım almıyorum. 2 küçük çocuğum okula gidiyor. TOKİ'de kiradayım. Yıllık yaklaşık 4 bin TL kira parası ödüyorum. Eşim de hastadır, bakıcı parası için başvurdum ama vermediler. Yatalak olmadığını söylediler ama eşim hasta ve 155 kilodur, kendi ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor." dedi.

İlerlemiş yaşına ve hastalığına rağmen oruç tutmayı ihmal etmeyen Akburak, "Başım da gitse oruç tutacağım. Kesinlikle orucumu bozamam. Kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum. Çalışmam insanlara el açmaktan iyidir. Osmanlı Dönemi'nde fakir fukara için maaş vardı. Ben de bana maaş bağlanmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Onun bu azmi gençlere örnektir"

Ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Akburak'ın gençlere örnek teşkil ettiğini söyleyen Ramazan Toğ, "Seyit, burada boyacılık yapıyor. Fakirdir, geçimini sağlayamıyor. Herhangi bir maaş almıyor. Evine ekmek götürme derdindedir. Onun bu azmi gençlere örnektir. Gençlerin de onu örnek almalarını istiyorum. Onlar da çalışırlarsa kötülükten uzaklaşırlar." şeklinde konuştu.

"Onun mücadelesi bu zamanda kötü işler yapan gençlerimize örnektir"

Akburak'ın herkes tarafından çok sevildiğini dile getiren Rıdvan Sağçağ ise "Hacı dayımızın bu yaşına rağmen yaptığı bu meslek takdire şayandır. Evinin geçimini helal yönden kazanarak yapıyor. Biz onu tebrik ediyoruz. Onun ekmek mücadelesi bu zamanda kötü işler yapan gençlerimize örnektir. Güçsüzlüğüne, acizliğine rağmen hayata tutunup, helal yönden kazanmaya çalışması bizim için çok güzel bir örnek ve biz bunun gibi büyüklerimizi saygıyla karşılıyoruz. Çevremizde en çok sevdiğimiz insanlardan biridir diyebiliriz." dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler