Yaşlı Afgan boyacılık yaparak ailesinin geçimini sağlıyor

61 yaşındaki Afgan, ilerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen sokakta ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.

Afganistan’daki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan 61 yaşındaki Afgan, hayat mücadelesi örneklik teşkil ediyor. Kentin caddelerinde ayakkabı boyacılığı yaparak 5 kişilik ailesine bakmaya çalışan yaşlı adam, kazandığı cüzi parayla yaşam mücadelesi veriyor.

Afganistan’ın Başkenti Kabil'de yaşanan iç savaşta yakınlarını kaybetmesinin ardından memleketini terk etmek zorunda kalan Muhammed Arif Abbasi, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaklaşık 8 yıl önce Batman’a gelerek kiralık bir eve yerleşti.

Her gün kentin işlek yeri olan çarşı merkezindeki eski hale gelerek sırtında taşıdığı boya kutusunu mesken edindiği bir çayhanenin önüne koyan Abbasi, burada ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Ayakkabı boyacılığından günde yaklaşık 20-30 TL para kazandığını belirten Abbasi, 5 nüfusluk ailesinin geçimini kazandığı para sayesinde sağlıyor.

Abbasi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan herhangi bir yardım almadığını, sadece ayakkabı boyacılığından elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağlamak zorunda kaldığını dile getirdi.

Kabil’deyken terzilik yaptığını belirten Abbasi, ABD’nin sivil yerleşim yerlerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında sol ayağının sakatlandığını, vücudundaki bazı yaraların ise halen ağrıdığını ifade etti.

“Kazandığım parayla ailemin geçimini sağlıyorum”

Sıcak, soğuk demeden rızkını kazanmaya çalıştığını vurgulayan Abbasi, “Her gün ailemin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapmak zorunda kalıyorum. Günde yaklaşık 12 saat işimle uğraşıyorum. 3-4 yıldır bu işle uğraşıyorum. Başka da çarem yok. 5 kişilik bir aileyiz ve kirada kalıyoruz. Ailede benden başka çalışan kimse de yok. Günde ortalama 20-30 TL kazanıyorum. Sadece kazandığım parayla ailemin geçimini sağlıyorum. Herhangi bir yerden yardım almıyorum.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler