Yatalak hastaya ambulans tahsis edilmediği haberlerine açıklama

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Kozluk ilçesinde yatalak hastaya ambulans tahsis edilmediği haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 7 Kasım 2019 saat 09.29'da yatak yarası bulunan 70 yaşındaki Yusuf Çetin'in evinden alınıp Kozluk Devlet Hastanesine 112 Ambulansı ile nakledildiği belirtildi.

Hastanın muayene ve değerlendirmesinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Dkübit (yatak yarası) tespit edilen hastaya Genel Cerrahi Uzmanı tarafından yarasının tedavisi ve temizlenmesi önerilmiştir. Ancak hasta yakını mevcut hastanede müdahalenin yapılmasını kabul etmemiş, özel bir hastaneye sevk edilmesini talep etmiştir. Hasta için 112 KKM den plastik cerrahi endikasyonu ile sevk talebinde bulunulmuştur. Hastanın tedavisinin yapılmasını istediği Medikal Park Hastanesi Plastik cerrahi ile yapılan görüşmede hastanın aciliyetinin olmadığı poliklinik saatlerinde polikliniğe gelmesi önerilmiştir. Durum hasta yakınına iletilmiş talep ederlerse ancak Batman Bölge Devlet Hastanesine sevkinin yapılabileceği söylenmiştir. Hasta yakınının kabul etmemesi üzerine hastanın pansumanı yapılmış olup, 07.11.2019 saat 17:13 de Kozluk Devlet Hastanesi doktoru tarafından hastanın evine naklinin gerçekleşmesi için ambulans talep edilmiş ve hasta 112 ambulansı ile eve nakli yapılmıştır. Habere konu olan Yusuf Çetin 2019 yılı içerisinde Kozluk Devlet Hastanemiz Acil Polikliniği de dahil olmak üzere 37 kez poliklinik hizmeti almıştır. 3 kez hastaneye yatışı yapılarak toplam 38 gün yatarak tedavi hizmeti sunulmuştur. Evde sağlık hizmetinden 2019 yılı içerisinde de 15 kez düzenli olarak hizmet almış olup, son 1 ay içerisinde 2 kez evde ziyaret edilerek gerekli tedavileri yapılmıştır ve verilen bu hizmetler sonunda herhangi bir aksaklık yaşanmamıştır." denildi.

8 Kasım 2019 saat 08:37’de aynı hasta için hastaneye gitme talepleri üzerine 112 ambulansı ile hastanın nakli Kozluk Devlet Hastanesine gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, bu tarihten itibaren taraflarına iletilen herhangi bir talebin de bulunmadığı savunuldu.

Ambulans tahsis edilmeyen yatalak hasta bagajda taşındı!

 

Batman'ın Kozluk ilçesinde 70 yaşındaki yatalak alzheimer hastası Yusuf Çetin, tedavi için getirildiği hastanedeki muayenesinin ardından, iddiaya göre talep ettiği ambulans verilmeyince, ticari aracın bagajında 120 km boyunca taşınmıştı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler