Yaz Kurslarımız “Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi” Sloganıyla Başladı

Her yıl olduğu gibi bu sene de okulların tatil olmasıyla beraber aileler Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi almaları için çocuklarını Yaz Kurslarına gönderdi.

Yaz Kur’an Kursları açılış programında konuşan İl Müftüz Turgut ERHAN, “Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi sloganıyla başlayan Yaz Kuran Kursları, ülkemizin tamamında başladığı gibi Batman Merkez, ilçe, köy ve kasabalardaki tüm cami, Kur’an Kursu ve Müftülüğümüzce izin verilen mekânlarda İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kuran Kursu Öğretici ve geçici öğreticiler olmak üzere 1200 görevli ile 25 Haziran 2018 (bugün) tarihi itibari eğitime başladı.” Dedi.

Yaz kurslarına ilginin yoğun olduğunu söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Geçen yıl yaz kuran kurslarına Batman’da 25 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Bu yıl sayının daha da artmasını bekliyoruz. Çocuklarımıza Kur’an ve elifbanın yanında ahlak, edep, sünnet, siyer eğitimini, milli ve manevi değerleri öğreteceğiz.” Dedi.

Çocuklarımızın camilere heyecanla gelmesi için etkinlikler düzenlediğini ifade eden İl Müftümüz ERHAN, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle protokol imzaladık. Yaptığımız protokoller çerçevesinde çocuk camiye geldiği zaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün spor salonlarını, yüzme havuzlarını ve her türlü sahalarını kullanabilecekler. Çocuklarımız yazın Kur’an kursu için camimize geldiği zaman hem öğrenecek, hem eğlenecek, hem tatilini yapacak, hem de sportif faaliyetlerden faydalanacak." Dedi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler