Yeni çiftlere aile eğitimleri veriliyor

Batman İl Müftülüğü tarafından yeni evlenecek çiftlere yönelik "Aile Olmak, Aile Kalmak" projesi kapsamında aile eğitimleri veriliyor.

Batman İl Müftülüğüne resmi nikâh işlemleri için başvuruda bulunan ve evlenecek olan yeni çiftlere ve ailelerine, resmi nikâh işlemlerinden önce Aile, Dini ve Rehberlik Bürosunda görevli vaizler tarafından "Aile Olmak, Aile Kalmak" projesi kapsamında eğitim ve bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor.

Müftülük Nikâh Salonunda gerçekleşen eğitimde İl Müftüsü Turgut Erhan, yeni çiftlere ve ailelerine "Ailenin Anlam ve Önemi" konulu bir konuşma yaptı.

Toplumun çekirdeği, özü ve yapı taşının aile olduğunu söyleyen Erhan, "Aile kurmak sadece iki insanı birleştirmiyor, aynı zamanda bir toplumu inşa ediyor. Nikâh, kan bağının ötesinde bir duygu ve fikir bağı kurmaktır. İl Müftülüğü olarak bizler de kurulan bu gönül bağında Allah'ın hoşnutluğuna yaraşır bir yaşam sürdürülebilmesi için evlenen yeni çiftlerimize ve ailelerine bu konuda eğitimler vereceğiz." dedi.

Aile içi iletişime dikkat çeken Erhan, "Aile içi ilişkilerde affedici olmak, öfkeden kaçınmak, ayıpları örtmek, hata edildiğinde özür dilemek, erdemli bir davranıştır. Aile, fedakârlığı, vefayı, ahlâkı ve inancı öğreten en uzun soluklu eğitim yuvasıdır. Her türlü şiddet kelimesinin kesinlikle uğramaması gereken yer, ailedir. Mutlu evliliğin temelinde, kırgınlıklarını ifade eden, sorunlarını yıkıcı değil de yapıcı tartışmalara dönüştürebilen eşler sayesinde mümkündür." diye konuştu.

"Aile Olmak, Aile Kalmak" projesinin amacına değinen Erhan, şunları söyledi: "Amacımız; maddi ihtiyaçları kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılayabilen, merhamet eğitimi almış, güzel ahlâkla donanmış, kültürünü ve değerlerini benimsemiş bir nesil yetiştirebilecek bir aile modelinin benimseyerek oluşmasına katkı sağlamaktır."

Evlendikten sonra da olası aile sorunlarında müftülük görevlilerinden destek alınabileceği bilgisini de veren Erhan, evlenen yeni çiftlere aile cüzdanını ve hediyeler takdim ederek bir ömür mutlu olmalarını temenni etti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler