Yeni Hasankeyf ile ciddi bir turizm ve tanıtım hamlesi yapmalıyız

Batman'ın önümüzdeki yıllarda turizmde çok önemli paralar kazanacağını belirten Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman'a beş yıldızlı otelin kazandırılması gerektiğini söyledi.

Batman'ın sanayi, tarım, turizm ve sağlık alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Şahin, "Batman güçlü bir tarım şehri. Bu yüzden bunu çok önemsiyoruz. Tarımın iyi ve doğru bir şekilde yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Batman'da her rakımda ve her toprak şartında katma değeri yüksek farklı ürünleri çiftçimizle buluşturmalıyız. Bu konuda ilgili kamu kurum ve kuruluşların iş birliğiyle gerekli çalışmaları sürdürüyoruz." dedi. 

"Bu şehir turizmde çok önemli paralar kazanacak"

Batman'ın turizmde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Şahin, "Batman için turizm de çok önemli bir unsur, önümüzdeki yıllarda bu şehir turizmde çok önemli paralar kazanacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu konuda bugünden atacağımız adımlar çok önemli. Bizler, Batman'da yeni Hasankeyf ile ciddi bir turizm ve tanıtım hamlesi yapmalıyız. Turistik yatak kapasitemizi mutlaka artırmalıyız ve Batman'a beş yıldızlı otel kazandırmamız gerekiyor." diye konuştu. 

Sağlık turizmi açısından da Batman'ın ciddi bir altyapısı ve başarısının olduğunu ifade eden Şahin, "Bunu devam ettirmemiz ve artırmamız gerekiyor. Sağlık turizm çok ciddi gelir temin edebileceğiz bir sektör." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımız ve gençlerimiz bizden aş ve iş bekliyor"

Organize Sanayi Bölgesi'nde tamamlanacak altyapıyla birlikte istihdam sayısının 15 bin civarına yükseleceğini aktaran Şahin, şunları söyledi:

"Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 4 bin 500 civarında bir istihdam söz konusu. Bu sayıyı artırmak için devam eden genişleme çalışmalarını hızlandırdık. Girişimcilerimize 30 civarında parseli tahsis ettik, altyapı çalışmalarını bitirdik, yatırımcılarımız fabrika inşaatlarına başladılar. Kalan 2'nci etapta da 70 parsel var. Bunun için gerekli çalışmalar yapıldı. En kısa zamanda altyapı çalışmalarına başlayacağız ve 70 fabrikanın da tamamlanmasıyla birlikte OSB'de istihdam sayısı 15 bin civarına yükselecektir. Çocuklarımız ve gençlerimiz, bizden aş ve iş bekliyor. Mutlaka yeni istihdam imkânları yaratmamız lazım. Batman, bu konuda avantajlı bir yer. Başka yerlerde bulamayacağınız imkânlar var. Batman sermayesi olan ve ürettiğini pazarlayabilen girişimcilerin olduğu yer."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler