Yeni hastanede ‘şok’ gelişme

Yeni hastanede ‘şok’ gelişme

    Siyasetçiler ve il yöneticileri tarafından 500 yatak kapasiteye çıkarıldığı açıklanan yeni devlet hastanesi, Cumhurbaşkanına sunulan 2019 yatarım programında 200 yatak olarak yer aldı.
 
GÖZLER CUMHURBAŞKANI KARARINDA
 
İl yöneticileri ve siyasetçilerin ‘müjde’ olarak dile getirdikleri ve 200 yatak kapasiteden 500 yatak kapasitesine çıkarıldığı belirtilen yeni devlet hastanesi projesinde ‘şok’ bir gelişme yaşandı. 500 yatak kapasiteli olacağı açıklanan ve yeni stadın yanında inşa edilmesi kararlaştırılan 40 Bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni hastanenin 2019 yatarım programına 200 yatak kapasiteli alındığı ortaya çıktı. 18 Şubat 2019 tarihli ve 30690 sayılı Resmî Gazete’de yan alan Cumhurbaşkanı Kararı bölümünde bulunan ‘2019 yılına ait yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar’ kısmında Batman devlet hastanesinin 200 yatak kapasite ile yatırım programına alındığı görülüyor.
 
Önceki gün basın açıklaması yapan Sağlık Sen Batman İl Yöneticilerinin de gündeme getirdiği yeni hastanenin kapasitesi ile ilgili nihai kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre her ne kadar yatırım programına 200 yatak kapasiteli alınmış olsa bile hastanenin kapasitesinin arttırılmasının cumhurbaşkanının yetkisinde olduğu ifade edildi. Şimdi gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulan yatırım programına çevrildi. Ancak sosyal medyada da gündem yaratan hastane ile ilgili bu gelişme, kentte şok etkisi yarattı.    

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler