Yerli Pazar Açıldı

Batman’da 2019 Mart ayında yıkımına başlanan ve uzun bir süre yapılması beklenen Alo Tevşo Pazarı, yeni yüzüyle faaliyete geçti.

Batman’ın en eski halk pazarlarından biri olan Alo Tevşo Pazarı eski ve düzensiz görünümü nedeniyle 2019 yılında Batman Belediyesi tarafından boşaltılarak yıkıldı.

Batman Belediyesinin DİKA desteğiyle hayata geçirdiği Yeni Alo Tevşo Pazarı iki yıl aradan sonra 66’sı kapalı 22’si açık olmak üzere toplam 88 pazar tezgâhı faaliyete geçti.

Yerli ve organik ürünlerin satıldığı pazarda esnaf, yeni yerin modern ve kullanışlı olduğunu söyleyerek, açılmayan tezgâhların da bir an önce açılmasını istedi.

Yeni tezgâhlarını teslim alıp düzenlerini kurmaya başlayan pazar esnafı, çevrelerindeki düzensiz tezgâhlardan yakınıp, yetkililerden düzenleme yapmalarını talep etti.

 

“Alo Tevşo’da yeri olan tezgâhını açsın”

İki yıldır yıkılan dükkânların kendilerine teslim edilmesini beklediklerini söyleyen esnaf İshan Narçiçek, “20 yıldır Alo Tevşo Pazarındayım. İki yıl önce buradaki eski dükkânları yıktılar. İki yıl boyunca hiçbir iş yapamadığımız için mağdur olduk. Önceden benim burada 3 dükkânım vardı hepsi buranın yenilenmesiyle gitti. Şu anda bana iki buçuk metre yer verdiler. Yine de böyle güzel ve temiz bir yer yaptıkları için olumlu karşılıyorum. Kaç gündür buradayız, buradaki esnaflardan başka kimse yok. Etrafımızda düzensiz tezgâhlar olmasından dolayı iş yapamıyoruz. Bu yerlerin kaldırılması gerekmektedir. Kendilerine yer verilen kişilerin gelip tezgâhlarını açmalarını istiyoruz. Şayet açmazlarsa boş tezgâhların ihtiyacı olanlara verilmesini istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

“Ürünlerin hepsi organiktir”

Yeni pazara herkesi beklediklerini söyleyen esnaf Ali İhsan Aydın, “Yeni Alo Tevşo Pazarımız pazartesi günü açıldı. Burada sattığımız ürünlerin hepsi organiktir. Yeni yerimiz çok güzel, havalandırmalı ve ısınma sistemi içinde geniş ve refah bir yer. Yeni yerimize herkesi bekliyoruz, bütün ürünlerimiz hem organik hem de uygun fiyatadır. Yeni yerimizde 70’e yakın tezgâh var. Şu anda yeni olduğu için 20 civarında tezgâh açık. İnşallah en yakın zamanda bütün tezgâhlar açılır. Hepsi açılırsa işlerimiz daha iyi olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Şu anda işlerimiz yok ama sabredeceğiz”

Bir diğer esnaf Ali Biçecek ise şunları söyledi: “Biz esnaflara daha iyi ve temiz bir yer yapmak için eski Alo Tevşo yeri 2019 Mart ayında yıkımına başlanmıştı. Ama bu süre çok uzun sürdü. 8 Ocak’ta tezgâhlarımızı kurmaya başladık ama daha resmi açılış yapılmadı. Burası temizlik ve hijyen konusunda çok güzel bir yer. Yeni açıldığı için şu anda işlerimiz yok ama bizde sabredeceğiz. Burada ismi çıkan esnafların hepsi üç aylık kiralarını peşin ödediler. Üç ay sonra artık buranın gidişatı belli olacaktır. Yeni yerimiz herkese hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

“20’ye yakın tezgâh açıldı”

Önceden belirlenen numaraya göre yerlerine yerleştirildiklerini ifade eden esnaf Şemsettin Yıkıcı, “İki yıldır evimizde oturup yeni Alo Tevşo Pazarının açılmasını bekliyorduk. Allah nasip etti, önceden belirlenen numaraya göre yerlerimize yerleştik. Burada yöresel peynir, zeytin, tereyağı gibi ürünler satıyoruz. Şu anda 20’ye yakın kişi tezgâhını açtı ve buradayız. Diğer esnaflarda inşallah en kısa zamanda gelip yerlerini açacaklardır.” dedi.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler