Yeşillik Altın Çağını Yaşıyor

Batman Kardelen Mahallesinde her Perşembe kurulan semt pazarında esnaf da vatandaş da fiyat pahallılığından şikayetçi.

Sofraların süsü olan yeşilliklerde fiyatlar ikiye katlanırken, yeşilliklerin demetler ise gittikçe küçüldü. Pazarda bir demet Maydanoz, Roka, Tere, Nane 1.5 TL’ye satılıyor.
Dar gelirli vatandaşın sofrasında her geçen gün bir şeyle eksilirken, market reyonlarına uğramayan vatandaşın vazgeçilmezi pazar tezgahlarında da fiyatlar el yakıyor. Sofraların süsü olan yeşilliklerde fiyatlar ikiye katlanırken, yeşilliklerin demetler ise gittikçe küçüldü. Pazarda bir demet Maydanoz, Roka, Tere, Nane 1.5 TL’ye satılıyor.
Batman Kardelen Mahallesinde her Perşembe kurulan semt pazarında esnaf da vatandaş da fiyat pahallılığından şikayetçi.
Ürün fiyatlarının yüksek olmasının pazarcı esnafından kaynaklanmadığını belirten esnaf, Hal fiyatlarına işaret etti. esnaf, “Fiyatların pahalı olması bizim elimizde olan bir şey değil. Hal’de fiyatlar yüksek. Özellikle yeşillik fiyatları çok arttı. Hal fiyatları yüksek olunca ister istemez tezgahta da fiyatlar vatandaşın cebini yakıyor. Tüm yeşilliklerde fiyat yüksek. Maydanoz, Nane, Dereotu, Tere, Roka, Marul, Yeşil Soğan, hepsinde fiyatlar katlanmış durumda. Yazın üç tanesini 1TL’ye sattığımız yeşilliklerin şimdi tanesi 1.5 TL. Yeşil Soğan’ın zaten yanına varılmıyor. Hal’de bile kilosu 20 TL’ye kadar çıkıyor. Ispanak ha keza kilosu 5 TL ve pazarcı esnafın Ispanak’tan kazandığı en fazla 25 kuruştur. Torbasını 15 TL’ye aldığımız Maydanoz şuan hal’de 60TL. Marul’un kasası 8TL’den 30 TL’ye çıkarsa pazarcı ne yapsın vatandaş nasıl alsın. Neye elinizi atsanız iki üç kat zamlanmış. Bunun nedeni de hal’de mal yok! Vatandaş fiyatlara tepki gösterse de mecbur alıyor, ne yapsın. Şuan pazarda ucuz olan tek şey Limon. Limon dışında her şey pahalı” diye konuştu.
‘Ben müşteri olsan bir kilo Domatesi 5 TL’den alamam’
Domates fiyatının anormal olduğuna vurgu yapan Pazarcı Esnafı, “Ben müşteri olsan bir kilo Domatesi 5 TL’den alamam. İki gün önce Domatesin fiyatı 7 TL idi. Vatandaş ne yapsın, vaziyet perişanlıktan başka bir şey değil” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler