YILMAZ GÜNEY FİLM FESTİVALİNE 165 BAŞVURU

YILMAZ GÜNEY FİLM FESTİVALİNE 165 BAŞVURU

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan ve 25 Ocak 2020 cumartesi günü başvuru süresi tamamlanan Yılmaz Güney Film Festivaline yurtiçinden ve yurtdışından 165 kısa ve uzun metrajlı film başvurusu yapıldığı açıklandı.
 
Batman Belediyesi, Ortadoğu Sinema Akademisi, Bahar Kültür Merkezi ve Yeni Sinema Kolektifi (Batman Kültür ve Sanat Derneği - Yeni Sahne) birlikteliğinde 26 Şubat - 1 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale ayrıca ‘Belgesel ve Kısa Filmciler için de 52 projenin başvurusu alındı. 
 
Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz, sinemaya ilgi duyan gençlere ve sinema eğitimi gören öğrencilere, filmlerini paylaşabilecekleri, görüş, öneri ve eleştiri alabilecekleri; yeni projelerini geliştirebilecekleri bir ortam hazırlamayı hedeflediklerini söyledi.
 
Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Yılmaz Güney Film Festivalinin yapılmasını büyük bir heyecanla beklediklerini belirterek: “Yılmaz Güney Film Festivali için bu yıl yarışmalı bölümler kaldırılarak, bunun yerine belgesel ve kısa filmciler için proje geliştirme ve destek bölümü oluşturuldu. Sinema filmi üreticilerine mali destek sağlamayı amaçlayan bu özel bölümde, Belgesel Film Geliştirme ve Destek Bölümü kapsamında 2 projeye 10.000. TL, Kısa Metraj Kurmaca Film Geliştirme ve Destek Bölümü kapsamında da yine 2 projeye 10.000 TL destek ödülü verilecektir” dediler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler