Yumurta Fiyatındaki Yükselişe Halk Ve Esnaf Tepkili

​Esnaf, son günlerde yumurtada yaşanan yüksek zam nedeniyle satışlarının ciddi oranda azaldığını belirtirken, vatandaşlar ise yumurta satın almakta zorlandıklarını söylediler.

Protein ve besin değeri bakımından önemli bir ürün olan yumurtaya son 3 ay içerisinde yaklaşık yüzde 150'ye yakın zam geldi. Yumurta toptancıları ve satıcıları, kış mevsiminde artan yumurta fiyatlarının, önümüzdeki günlerde daha da artmasından endişe ediyor.

Batmanlı yumurta satıcısı İsmail Adsan, yumurta fiyatlarındaki artışın yaklaşık bir ay önce Bolu bölgesindeki tavuk çiftliklerinde görülen hastalıktan kaynaklanabileceğini ileri sürdü.

Daha önce kolisi 10-12 TL'ye satılan yumurtanın, şu an 23 ile 30 TL'ye satıldığını belirten yumurtacı esnafı Şemdin Koşar, zam nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini ifade etti.

Yapılan zamlardan şikâyetçi olduklarını söyleyen Batman halkı ise yetkililerin duruma müdahale etmesini istiyor.

Yumurta fiyatındaki yükselişe halk ve esnaf tepkili

"3 ayda yumurta fiyatı yüzde yüzün üstünde zamlandı"

İsmail Adsan, "Fiyatlar uygunken 2 koli yumurta alan müşterileriz şu anda bir koli bile alırken tereddüt ediyor. Bir koli yumurtanın fiyatı 24-25 liraya çıkmış. İki-üç ayda yumurta fiyatı yüzde yüzün üstünde zamlandı. Bir toptancı olarak yükselen fiyatlardan hiç de memnun değiliz, çünkü müşterilerimizi kaybediyoruz. Yetkililerden ricamız bu duruma bir el atmalarıdır." şeklinde konuştu.

Yumurta fiyatındaki yükselişe halk ve esnaf tepkili

"Esnaf artık hiçbir iş yapamaz hale geldi"

Zamlardan dolayı esnafın iş yapamaz hale geldiğinin altını çizen yumurta satıcısı Şemdin Koşar, "3 ay önce 200 koli yumurta iş yerimize indirirken, şu anda 30 koli ancak indirebiliyoruz. Bizde 3 çeşit yumurta bulunuyor. Bunları boyutlarına göre 19, 23 ile 25 liraya satıyoruz. Daha önce 3 koli alan müşterimiz bir koli alıyor, bir koli alan müşterilerimiz ise maalesef tane ile almaya başladılar. Devletin fakirlerin durumunu gözeterek yükselen bu fiyatlara da bir dur demesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yumurta fiyatındaki yükselişe halk ve esnaf tepkili

"Önemli besin maddesi olan yumurtanın her kesin alabileceği bir fiyatta olması lazım"

Önemli besin maddesi olan yumurtanın her kesin alabileceği fiyatta olması gerektiğini söyleyen vatandaşlardan Faysal Yetiş, "Bugün en önemli besin maddesi olan yumurtayı her kesin alması gereken bir fiyatta olması lazım. Yumurta fiyatlarının bu kadar kısa sürede yükselmesine anlam veremiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz; yumurta fiyatlarındaki bu artışına müdahale ederek eski fiyatına düşürmelerini istiyoruz." dedi.

Yumurta fiyatındaki yükselişe halk ve esnaf tepkili

"Yumurtanın yüzde 150 artması çok vahim bir durum"

Zamların alım gücünü düşürdüğünü dile getiren İhsan Kaya ise, "Yumurta sabahları özellikle çocukların kahvaltıda tüketmesi gereken bir besin maddesidir. Yumurta satan iş yerleri de 'batı illerinde tavuklar ölmüş diye fiyatların yükseldiğini' söylüyorlar. Biz ise buna inanmıyoruz. 3 ay önce 10 lira olan yumurtanın yüzde 150 artması çok vahim bir durum. Hatta durum böyle devam ederse birçok insan artık yumurta bile alamayacak." dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler