Zabıtadan Dilenci Operasyonu

Batman Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Batman’da duygu sömürüsü yaparak haksız kazanç elde eden şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

Dilencilere yönelik yapılan operasyonda ele geçirilen paraların saklandığı yerler, zabıta personelini bile şaşkına çevirdi.

 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Batman kent genelinde dilencilere yönelik yaptığı çalışmalarda yabancı uyruklu, veya Batman ve çevre il ve ilçelerden gelerek halkın dini duygularını suiistimal eden dilencileri tek tek toplayarak haklarında yasal işlem başlattı.

 

Zaman zaman dilencilere yönelik operasyonlar gerçekleştiren Belediye Zabıta Müdürlüğü Personeli, 2019 yılının ilk operasyonunda 30’un üstlerinde dilenciyi yakalayarak haklarında yasal işlem başlattı.

 

Kadın ekiplerimiz tarafından üstleri aranan ve zula diye tabir edilen ekmek arası ve balıkların içlerine kadar para saklayan dilenciler üstlerindeki paraların sayımının ardından Göç İdaresi ve Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülerek yasal işlem başlatılması için tutanak tutuldu.

 

Dilencilik yapan şahısların üstlerinde yapılan aramada bulunan 150 TL’ye tutanakla el konuldu. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu olup da üstlerinde kimliği bulunmayan dilencileri Göç İdaresine teslim ederken, farklı il ve ilçelerden gelerek dilencilik yapanlara kabahatler kanununun ilgili maddesi gereğince cezai işlem uyguladı. Bu arada çocuklarını dilenciliğe sevk edenlerin ailelerine yönelik Bahçelievler Polis Karakoluna götürülerek cezai işlem yapılması için yasal işlem başlatıldı.

 

 

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin kararlı tutumu esnaf ve vatandaşların takdirini kazanırken, ekiplerimiz 7/24 esaslı olarak çalıştıklarını, vatandaşlara rahatsızlık veren dilencilere yönelik çalışmaların sıkı bir şekilde devam edeceğini duyurdu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler