“ZAMLAR GERİ ALINMALI”

“ZAMLAR GERİ ALINMALI”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin ve İl Başkanı Melik Müjdeci, parti yönetimi,  otogar esnafı ve vatandaşların katılımıyla Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde akaryakıt fiyatları, bilet zamları ve otogar esnafının sorunlarına yönelik basın açıklamasında bulundu.
 
“ALIM GÜCÜ HIZLA DÜŞÜYOR”
 
Asgari ücretlinin dahi alım gücünün yüzde 65 düştüğünü belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci “Ulaşım hakkı; dünyanın her noktasında sağlık, eğitim ve kültür gibi önemli ve sayısız insan hakkına erişmek için aracılık sağlayan temel bir insan hakkıdır. Ancak bilindiği üzere, Türkiye’de yüksek enflasyon ve akaryakıt fiyatlarından en çok etkilenen iş kollarından biri de ulaşım olmuştur. Ulaşım sektörünün adeta can çekişmesine neden olan akaryakıt zamları ile birlikte temel insan haklarına erişimimiz de mümkün olmaktan çıkmıştır. Ulaşım sektörünün elini kolunu bağlayan akaryakıt zamları ile birlikte özellikle öğrenciler, kadınlar, engelliler ve çocuklar; ekonomik, toplumsal ve çevresel konularda ciddi mağduriyetler ile karşı karşıya bırakılmıştır.
 
Geçtiğimiz yıl bu günlerde bir asgari ücretle 390 litre mazot alınabilirken bugün asgari ücretin alım gücü yüzde 65, yani 240 litre azalarak 150 litreye düşmüştür. Böylece iktidar tarihin en yüksek asgari ücret zammını yaptık şovundan sonra; birkaç ay içerisinde, bunun çok daha fazlasını sadece akaryakıt üzerinden vatandaşın sırtına yük olarak bindirmiştir. Akaryakıttan başlayarak iğneden ipliğe gelen zamlar da düşünüldüğü zaman durumun vahameti kat be kat artmıştır.
Vatandaşı yok sayan, saraylarını beslemek için yoksul vatandaşın ekmeğine göz diken bu düzeni asla kabul etmiyoruz. İktidar, yandaşlarını bırakıp gerçekten vatandaşların sorunları ile ilgilenene kadar mücadelemizi durmaksızın sürdüreceğiz” dedi.
 
 
“ZAMLAR GERİ ALINMALI”
 
Basın açıklamasında konuşan DEVA Partisi’nin Tarım, Enerji ve Ulaştırma Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin ise “DEVA Partisi olarak Türkiye’nin her noktasındaki sorunlar ile birebir ilgilenmek üzere şehir şehir, ilçe ilçe geziyoruz. Maalesef bütün illerimizde, ilçelerimizde, mahalle ve köylerimizde sorunlar birbiri ile çok yakın. Vatandaşlarımız Türk Lirası’ndaki erime, yanlış ekonomi politikaları, liyakatsiz ve basiretsiz yöneticilerin yönetimi ile oluşan yüksek pahalılık karşısında adeta eziliyor.
Ekonomi bakanımızın gözlerinden saçılan ışık hepimizi adeta bir yıldırım gibi çarpmıştır. Türkiye, her gün akaryakıt zamları ile yeni güne uyanmayı hak etmiyor. Türkiye, yüzde 150’yi aşan enflasyon oranlarını hak etmiyor. Türkiye, çocuğu bir şey ister diye markete çocuklarını götürmeyen ebeveynlerin yaşadığı bir ülke olmayı hak etmiyor.
 
Değerli basın mensupları, bugün Batman Otogarı’ndaki esnaf ve vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Gördüğümüz üzere, artan akaryakıt fiyatları nedeniyle birçok otobüs şoförü aracını çalıştırmanın zarar olduğu düşüncesi ile araçlarını parka çekmiş. Pahalılık nedeniyle zaten ulaşımın durma noktasına geldiği, insanların harcama yapmamak için evinden çıkmadığı bu dönemde; akaryakıta gelen fahiş zamlar ile birlikte otogar esnafımız iş yapamaz hale gelmiştir.
 
Alt sektörleri ile birlikte sadece Batman’da 700, 800 ailenin doğrudan geçim kaynağı olan Batman Otogarı’ndaki manzara bizi derinden üzmüştür. Bu insanlar bizim insanlarımız, bu insanlar evine ekmek götürmek için mesai mefhumu gözetmeksizin bize hizmet sağlayan insanlar. Maalesef otogardaki birçok otobüs şoförümüz sigortasını kendi cebinden yatırmak zorunda kalıyor, çalışanların bir çoğu ise maliyetler karşılanamadığı için sigortasız çalışıyor. Şirketler kar edemediği için araçlarını yenileyemiyor, yeni yatırım yapamıyor. Çoğu küçülmeye giderek Batman ekonomisine katkı sağlayamıyor, yeni istihdam oluşturamıyor. Birçok esnafımız durumun böyle devam etmesi halinde birer birer kapanacaklarını söylüyor.  İşsizliğin en yüksek olduğu şehirlerimizden biri olan Batman ekonomisinin daha da yara almasına neden olacak bu durumun derhal düzeltilmesi için başta akaryakıt fiyatları olmak üzere; kamu eliyle oluşturulan zamlar derhal geri çekilmeli. Esnaf ve vatandaşların üzerindeki vergi yükü azaltılmalı ve yandaş şirketlere akan kamu kaynakları derhal durdurulmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Basın açıklaması sonrasında parti yönetimi Batman Otogarı’nda çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler