"Döviz oyunu da tutmayacak"

Piyasalarda yaşanan hareketliğe dikkat çeken TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, Türkiye'ye döviz üzerinden oynanmak istenen oyunun da tutmayacağını söyledi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, piyasalarda yaşanan hareketlilik üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Biçici, son dönemde yaşanan gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerinde oynanan oyunları net şekilde gösterdiğini belirterek, "Türk Lirası'nın dolar karşısında bu denli değer kaybetmesinin arkasında spekülatif söylemlerin olduğu açıkça ortadadır." dedi.

Biçici, Türkiye'nin, bölgesinde özellikle enerji sektöründe sağladığı gelişmenin önünü kesmek adına böyle bir girişimde bulunulduğunu ifade ederek, “2016 yılında dünya ülkeleri ortalama yüzde 1,7 gelişirken, Türkiye’nin ortalama gelişimi yüzde 3,9 dur. Dış güçler ve FETÖ ortaklığında 15 Temmuz da başarılı olamayınca, bugün ekonomimiz üzerinden darbe yapmaya çalışıyorlar. Âmâ başaramayacaklar. Ekonomimiz sağlam adımlarla hareket etmektedir. KOBİ’lerimizden isteğimiz morallerini bozmadan yatırımlarına devam etmeleridir. Bilindiği üzere kısa süre önce FED’in ABD ekonomisi hakkında yaptığı açıklamalar doların küresel ölçekte artışına neden olmuştur. Yurt içinde gelişen olaylara bakacak olursak; faiz yükselimini hedefleyen bir takım odakların yüklü miktarlarda dolar alımı, doların artışına neden olan sebeplerden biridir.” ifadelerini kullandı.

“Hedef faiz artırımı”

Biçici, açıklamasına şöyle devam etti: “Mayıs 2013'te yüzde 4.6 ile tarihinin en düşük faizi, 93 bin borsa endeksi, yaklaşık 80 milyar dolarlık köprü, havalimanı ve nükleer santral ihaleleri, IMF'ye sıfırlanmış borç ile ekonomik olarak destan yaşayan Türkiye, Gezi Parkı ve 17-25 Aralık operasyonları ile durdurulmaya çalışılırken, bugün aynı senaryo tekrar sahneye kondu. Merkez Bankası 28 Ocak 2014'te gece yarısı olağanüstü toplanıp faizi 5.5 puan yükseltmek zorunda kalırken, son dönemde dolar üzerinden yaratılmaya çalışılan kriz algısı ile aynı amaç için dört bir koldan saldırı yapılıyor. FETÖ, PKK-DEAŞ'ın saldırıları ile diz çökertilemeyen Türkiye dolar operasyonu ile ‘Yüksek kur, yüksek faiz’ sarmalına sokulmak isteniyor. Özellikle yabancı kuruluşlar yüklü faiz artırımının yapılması gerektiği şeklindeki raporları pompalayarak 24 Ocak'taki Para Politikası Kurulu'nu baskı altına almaya çalışıyor.”

Döviz oyununun da tutmayacağını sözlerine ekleyen Biçici, “Oyunlara gelmeden birlik ve beraberlik içinde bu sıkıntıları da atlatacağımızı düşünüyorum dedi. Mecliste görüşmelerine devam edilen yeni anayasayla birlikte, siyaseti ve dolayısıyla ekonomiyi şekillendirmek isteyen vesayet odaklarının elindeki tüm araçları ellerinden almış olacak.” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler