ZİNCİR MARKETLER YEREL ESNAFI ETKİLİYOR

BESOB Başkanı Kaplan; “market düzenlemesini dört gözle bekliyoruz”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı M.Salih Kaplan, sayıları hızla artan ulusal zincir marketleriyle ilgili açıklamada bulundu.
 
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih Kaplan, zincir marketler yüzünden birçok esnafın kepenk kapattığını belirtti.
BESOB Başkanı M.Salih Kaplan konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Uzun bir süredir üzerinde çalışılan zincir marketler ile ilgili düzenlemenin bir türlü uygulamaya geçmediği ve geçen her gün ulusal marketler den dolayı birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldığı görülmektedir. Esnaf ve Sanatkarlar olarak, talep ettiğimiz yeni düzenlemede, mahalle bakkallarına yakın mesafede zincir marketin açılmaması, mevcut şubelerinin şehir dışına çıkarılması, aynı zamanda bu marketlerde tütün mamulü, elektronik eşya, cep telefonu, mobilya, beyaz eşya, zücaciye ve kırtasiye malzemeleri gibi ürünlerin satışına izin verilmemelidir. Ulusal marketlerinin başta mahalle bakkalları olmak özere bütün sektörlerdeki esnafı olumsuz bir şekilde etkilediği gerçeği ortadadır. Bu anlamda Meclise sunulan Perakende Yasa tasarısı ile kuralsız bir şekilde şube açıp esnafa zarar veren zincir marketlerin önüne geçilmelidir” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler