ZÝRAAT ODASI’NA DEVA ZÝYARET

ZÝRAAT ODASI’NA DEVA ZÝYARET

DEVA Partisi Batman Ýl Baþkaný Melik Müjdeci, beraberindeki heyet ile Batman Ziraat Odasý'ný ziyaret ederek, Batman Ziraat Odasý Baþkaný Nizamettin Aydiþ ile bir araya geldi.
 
Gerçekleþtirilen ziyarette özellikle çiftçilerin yaþadýðý sýkýntýlar ve Batman tarýmý hakkýnda görüþ alýþveriþinde bulunuldu. 
 
“DEVLETÝN TARIM POLÝTÝKASI OLUÞTURMASI GEREKÝYOR.”
 
DEVA Partisi Batman Ýl Baþkaný Melik Müjdeci, ziyarette yaptýðý konuþmada, Batman Ziraat Odasý'nýn çok uzun yýllardýr kutsal bir görevi üstlenerek çiftçiliði yaygýnlaþtýrmak, tarýmsal üretimi artýrmak ve çiftçilerin maddi, manevi sorunlarýný çözmek üzere yoðun mesai harcadýðýný ifade ederek, "Dünyayý etkisi altýna alan pandemi dönemiyle birlikte, ülkelerin kendi kendine yetecek kadar üretim yapabilmesinin önemi bir kez daha net bir þekilde ortaya çýktý. Uzun yýllardýr kendi kendine yeten bir ülke olan Türkiye ise artýk dýþarýdan tarým ürünlerini ithal etmeye baþladý. Suriye’den pamuk, Nijerya’dan susam ithal eden bir ülke haline geldik. Bunun en büyük nedenini ise, çiftçilerin yani üreticilerin sorunlarýna net bir çözüm üretilememesi ve yetersiz seviyedeki destekler oluþturuyor. Çiftçilerimizin hakký hiçbir noktada korunmuyor.
 
TEDAÞ gibi gücünü devletten alan kurumlar, ülkemizdeki çiftçilerimizin desteklemelerini ve hesaplarýndaki paralarý önce bloke edip sonra el koyuyor. Böylelikle çiftçilerimiz hep maðdur ediliyor. Türkiye’nin reform niteliðinde Tarým Politikalarý oluþturmasý gerekiyor. GAP Projesi’nin 1989’dan günümüze kadar sadece yüzde 15 oranýnda tamamlanmasý, her yönüyle altyapý ve tarým politikalarýndaki büyük eksiklikten ve tarýma yönelik çalýþmalara yeteri özenin gösterilmemesinden kaynaklanýyor. Hiçbir çiftçinin elde ettiði ürünün fiyatýnýn düþmesinden etkilenmemesi, ürününün tarlasýnda kalmamasý veya tarýmsal faaliyeti sebebiyle zarar etmemesi için programlý bir politikaya ihtiyaç vardýr. Aksi takdirde hep dýþa baðýmlý bir ülke olarak kalacaðýz. Bunun dýþýnda baþta, girdi maliyetlerinin düþürülmesi ve tarýmsal ürünlerde marka oluþturulabilmesi konularý olmak üzere, çiftçilerimizin emeðinin hakkýný alabilmesi hususundaki tüm projelere destek vereceðiz." dedi.
 
Türkiye’nin geniþ tarým arazilerine sahip olduðunu belirten Av. Müjdeci, “Türkiye tarým arazilerini, yüzölçümü olarak oranladýðýmýz zaman Dünya sýralamasýnda ilk sýralarda alacak düzeydedir. Tarým arazileri dýþýnda kalan diðer araziler ise gerekli sermaye ve teþviklerle tarým arazilerine dönüþtürülebilir. Ancak ülkemizde o kadar yanlýþ uygulamalar yapýlýyor ki; tarým arazileri imara açýlýyor, çiftçiye teþvik ve kolaylýklar saðlanmasý gerekirken, çiftçiye zorluklar çýkarýlýyor, deyim yerindeyse çiftçilerimiz borç 
bataðýna sürüklenerek küstürüldü. Üretimin mutfaðý olan çiftçiliðin canlandýrýlmasý için derhal yapýcý projelerin hayata geçirilmesi gerekmektedir. DEVA Partisi olarak çiftçilerimiz için birçok proje ve çalýþmalarýmýz var ve yeni projeler için de çalýþmalarýmýz ehil bir ekip tarafýndan sürdürülüyor” ifadelerini kullandý.
 
“TÜRKÝYE’NÝN KURTULUÞU TARIMDADIR”
 
Batman Ziraat Odasý Baþkaný Nizamettin Aydiþ ise, DEVA Partisi'nin kendilerine yaptýklarý ziyaretten çok memnun olduklarýný ifade ederek, "Tarým, Türkiye'nin, Batman'ýn kurtuluþ reçetesidir. Çiftçilik ve hayvancýlýk için elveriþli bir coðrafyada yaþamamýza raðmen, insanlarýmýz gittikçe bu çalýþmalardan uzaklaþýyor. Hem yeni çiftçiler kazanmak, hem de mevcut çiftçilerimizin sorunlarýný çözmek için çalýþýyoruz. Her bir kurumun çiftçilerimizin sorunlarýný yüksek sesle dile getirmesi çok önemli. Partiniz hayýrlara vesile olsun. Ziyaretiniz için çok teþekkür ederim." ifadelerini kullandý.

Henüz Yorum yok

Ýlk yorumu siz yazýn.

Yorum Býrakýn

E-Mail adresiniz yayýnlanmaz.







Diðer Haberler