ZİVER ÖZDEMİR'DEN MÜJDE

ZİVER ÖZDEMİR'DEN MÜJDE

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir’den Yeni Fen Lisesi Müjdesi
 
Batman Milletvekili Ziver Özdemir yaptığı açıklamada;
 
Daha önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptıkları görüşmede Batman’ın ihtiyacı olan yeni bir Fen Lisesinin ilimize kazandırılmasını talep etmiştik.
 
Milli Eğitim Bakanlığı 12.03.2020 tarihli makam onayı ile ilimiz merkezde bulunan Fatma Aliye Anadolu Lisesinin, Fen Lisesine dönüştürülmesine karar vermiş olup Bu kararla Batmanımıza 2. Fen Lisesi kazandırılmıştır.
 
Ayrıca ilimiz merkezde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bakanlık tarafından proje okuluna dönüştürülerek lisede eğitim verilen Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümlerine sınav ile öğrenci alınması kararlaştırılmıştır.
 
Bu okullarda sektörün ihtiyaç duyduğu ana eleman ihtiyacının karşılanmasına ve kalifiye personel yetiştirilmesine yönelik eğitim verilecek olup ilimiz için oldukça önemli olan bu gelişmeler bizi memnun etmiştir dedi. 
 
Milletvekili Özdemir, hem Fen Lisesinde hem de proje okuluna dönüştürülen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim alacak olan Batmanlı hemşehrilerimizin önemli yerlere gelerek 
 
ilimizi başarıyla temsil edeceklerinden şüphem yoktur dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler