Altın Yürekler, SOGEP ve DİKA İle 1 Yıldız Dalıcı Oldu !

Altın Yürekler, SOGEP ve DİKA İle 1 Yıldız Dalıcı Oldu !

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ile Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) desteklediği, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen, Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Batman Belediyesi ve Hasankeyf Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortağı, Hasankeyf Kaymakamlığının iştirakçisi olduğu SOGEP “ Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış “ projesinin hedef kitlesini oluşturan Altın Yürekler, proje kapsamında Antalya ilinde verilen 1 Yıldız Dalıcı Kursu’nda düzenlenen su üstü ve sualtı eğitimi tamamlayarak 1 Yıldız Dalıcı olmaya hak kazandılar. 
 
Projenin hedef kitlesini oluşturan dezavantajlı gruplardan biri olan Altın Yürekler, üç gün süren kurs süresince TSSF’nin 1 YILDIZ Dalıcı Kursu için belirlemiş olduğu 12 saat teorik eğitim ve 5 de eğitim dalışı yaptı. En son dalışta Antalya ilindeki Martı Adası’nda 18 m derinliğe inen Altın Yürekler, başarmanın hazzını ve sualtı dünyası ile tanışmanın mutluluğunu yaşadılar. 
 
 
Proje Koordinatörü Veysi TURAN;” proje ile bu alanda başarılı olan gençlerimizin, adrenalini yüksek sualtı sporu ile tanışmalarını ve kendilerini geliştirebilecekleri farklı bir mesleğe sahip olmalarını istiyorduk. Bu düşünce ile hedef kitlemizi Antalya ilinde düzenlenen kursa götürdük. Teorik eğitimden sonra sualtına indiğimizde gençlerimizin müthiş heyecanına şahit olduk. Farklı bir dünya ile tanışmaları kendilerini çok mutlu etti. Kısa zaman dilimi içerisinde hedef kitlede, özellikle psikolojik ve düşünsel anlamda değişiklikler meydana geldiğine şahit olduk.
 
 
 
Bu durum proje kapsamında ulaşmak istediğimiz, hedef kitlenin hayata bakış açısını değiştirmek hedefimizle örtüşmekteydi. İleriki süreçte(yeterli eğitimi alıp eğitmen belgesine sahip olduktan sonra) tarihi Hasankeyf ilçemize gelecek yerli ve yabancı turistlerin sualtına indirilmesinde görev alacak ve böylece tarihi Hasankeyf ilçemizin tanıtımında görev alacak bu gençlerimizin eğitim alt yapısını proje kapsamında en iyi şekilde güçlendirmeyi planlıyoruz.” dedi.
 
 

2 Yorum

SOGEP Proje Eki

SOGEP Proje Eki

11 Temmuz 2021
Sosyal sorumluluk amaçlı geliştirilen projemiz kapsamında gerçekleştirilen faaliyetleri objektif ve en güzel şekilde yay

SOGEP Proje Eki

SOGEP Proje Eki

11 Temmuz 2021
Sosyal sorumluluk amaçlı geliştirilen projemiz kapsamında gerçekleştirilen faaliyetleri objektif ve en güzel şekilde yay

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler