
ELEKTRİKTE TRT PAYI ARTIK YOK
Elektrik faturalarında yeni dönem: TRT payı kaldırılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından "Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki, TRT payı ile Enerji Fonu Kesintilerini de kaldırma kararı aldık." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Enerjiyle ilgili yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırıldığını duyurdu.
.jpg)
Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklama da bulundu:
Bu yıl yüzde 8 artış gösteren elektrik talebini aldığımız tedbirlerle herhangi bir sıkıntıya meydan vermeden karşıladık. Avrupa'da doğal gaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden geçtiğimiz ay itibariyle 1100 dolar hatta günlük piyasada 1500 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızın konutlarda tükettiği doğal gazı halen yaklaşık 150 dolardan veriyoruz.
FATURALARDAKİ TRT PAYI
Alış fiyatına göre baktığımızda doğalgazı hane halkına yüzde 76 indirimle vererek 50 milyar liralık sübvansiyon yaptığımızı söyleyebiliriz. Petrol fiyatları 2020 başında 80 dolar seviyesine, kömür fiyatları 270 dolar seviyesine kadar yükseldi. Eşel mobil sisteminde alacağımız vergiden fedakarlık yaparak akaryakıt fiyatlarını dengede tutmanın gayreti içinde olduk. Bu yıl elektriği maliyetinin neredeyse yarısı düzeydeki faturayı vatandaşlara vererek 17 milyar liralık bir sübvansiyon yaptık.
Vatandaşlarımızın cebinden ilave meblağın çıkmasını önledik. Her vatandaşımıza yıllık 1500 TL'nin üzerinde enerji desteği vermiş olduk. Önümüzdeki dönemde TRT payı ile enerji fonu kesintilerini almama kararı aldık.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06Ziver Özdemir ile Röportaj
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Batman Newroz’u 18 Mart’ta
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU'NA ÖZEL ÖDÜL
- 02KÖY OKUL ÖĞRENCİLERİNE SAĞLIKLI YAŞAM EĞİTİMİ
- 03ÇETİN ‘HALKA HİZMETİ İDEAL EDİNMİŞ PARTİYİZ’
- 04Gastroenteroloji Cerrahı hasta kabulüne başladı
- 05ŞAH-MAR'DAN ENGELLİ VATANDAŞA BÜYÜK JEST
- 06YAPICIOĞLU "DÜRÜST SİYASET, GERÇEK ADALET"
- 07NASIROĞLU VE GÜR İLÇE ZİYARETLERİ YAPTI
- 081 TON 150 KİLO ET İMHA EDİLDİ
- 09YİTİZ MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 10BESO " YERLİ ÜRÜNLERE ÖNCELİK VERİN"
- 11"Dramadan Taş'anlar Atölyesi" ile Yaratıcılıklarını Geliştirdi
- 12VALİ CANALP'TAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
- 13KAYIP YAKINLARI 609. KEZ BULUŞTU
- 14ADAYLARI HALK BELİRLEYECEK
- 155 KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETTE
Henüz Yorum yok