İçeriğe geç
SON DAKİKA
Tümü
1 Eylül 2026, Salı Batman 23° Yatsı 20:13 USD 48,26 / EUR 55,97 / GBP 65,47
E-Gazete
Gündem

Batman’da PKK’ye ait sığınaklar imha edildi

Batman’ın Hasankeyf ve Gercüş ilçesinde PKK’ye ait 4 sığınağın tespit edilerek imha edildiği bildirildi.

Objektif Haber Merkezi 21.04.2016 11:02 Hasankeyf 18.215

Batman İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından, Hasankeyf ve Gercüş ilçesi bölgesinde PKK’ye ait olan ve içinde yaşam malzemesi, patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu 4 sığınak tespit edilerek imha edildiği bilfirildi.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Batman’ın Gercüş ve Hasankeyf ilçeleri ile Siirt ili Güneşli köyü mülkî sınırları içerisindeki bölgede yapılan arazi araması esnasında BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen 4 ayrı sığınak tespit edilmiştir. Sığınaklar içerisinde; EYP yapımında kullanılan malzemeler, EYP düzeneğini patlatmak için pillerden hazırlanmış batarya blokları, çok miktarda yaşam malzemeleri ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Örgüt mensuplarınca kullanılan 4 adet sığınak kullanılamaz hale getirilerek, sığınak içerisinde ele geçirilen malzemelerden delil teşkil edenler Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alınmış, diğerleri ise olay yerinde imha edilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, bölgede yaşadığı değerlendirilen PKK'lilerin yakalanması için operasyonlara devam edildiği belirtildi.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum