İçeriğe geç
SON DAKİKA
Tümü
31 Ağustos 2026, Pazartesi Batman 34° Öğle 12:21 USD 48,16 / EUR 56,09 / GBP 65,55
E-Gazete
Gündem

Batman’da tarımsal üretim güçleniyor: denetimler sıkı, yatırımlar artıyor

Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Tuncer, Objektif Gazetesinden Yüksel Çiftçi ve Mehmet Selami Akgeyik’e yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Objektif Haber Merkezi 20.12.2025 15:59 16.161
Batman’da tarımsal üretim güçleniyor: denetimler sıkı, yatırımlar artıyor
İl Müdürü Necdet Tuncer “Batman’da yaklaşık 1 milyon dekarlık alanda Bitkisel üretim yapılmakta olduğunu, yaklaşık 720 bin dekarda Buğday, Arpa, Mercimek, Pamuk, Tütün ve Ayçiçeği gibi ürünler ile tarla bitkileri üretimi, 250 bin dekarda Fıstık, Üzüm, İncir, Zeytin, Badem, Ceviz, Çilek gibi meyve ürünleri, yaklaşık 30 bin dekar alanda ise Karpuz, Lahana, Marul gibi sebze ürünleri üretimi gerçekleştiriliyor. Bunun yanında 1 milyonun üzerinde küçükbaş ve 100 bin kadar büyükbaş hayvan varlığıyla hayvancılık da bölge ekonomisine katkı sağlıyor. Başta Sason ve Kozluk ilçeleri olmak üzere ilimizde yaklaşık70 bin kovanla arıcılık faaliyeti yapılmaktadır.” diye konuştu.
 
Basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaşmasıyla tarımda verimliliğin artacağı belirtilirken, yeni baraj yatırımlarıyla 500–600 bin dekar alanın sulu tarıma açılması hedefleniyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, genç girişimcilere destek verildiğini ve katma değerli ürün tesislerinin artırılacağını belirten Tuncer “Gıda güvenliği konusunda ise 5996 sayılı Kanun kapsamında sıkı denetimler sürüyor. Uygunsuz üretim yapan işletmelere cezai işlem uygulanıyor. İşletmelerimizin sağlıklı gıda arzı sağlamak konusunda büyük bir hassasiyet ortaya koymaları gerekiyor.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum