İçeriğe geç
SON DAKİKA
Tümü
1 Eylül 2026, Salı Batman 23° Yatsı 20:13 USD 48,26 / EUR 55,97 / GBP 65,47
E-Gazete
Gündem

Batmanlı çocuklar Regaib Kandili'ni ihya etti

Üç ayların ilk kandil gecesi Regaib Gecesi, Batmanlı çocuklar tarafından Hz. Ömer Camisinde idrak edildi.

Objektif Haber Merkezi 08.04.2016 16:18 14.280

Üç ayların ilki olan Recep ayının içinde bulunduğu Regaib Gecesi, Batman’da huşu ile idrak edildi. Regaib Kandili, birçok cami ve derneklerde ihya edildiği gibi, Batman merkez Hz. Ömer Cami'sinde de Kur’an-ı Kerim, dua, ilahi ve mevlitle idrak edildi.

19 Mayıs Mahallesi'nde bulunan Hz. Ömer Cami'sinde Kur’an Dersi alan çocuklar tarafından etkinlik yapıldı. Etkinliğe cami müdavimleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Regaib Kandili programında, yatsı namazından sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra dernekte Kur’an dersi alan öğrenciler tarafından ilahiler seslendirildi.

Ardından sonra mevlithanlar Kürtçe mevlit okudu. Regaib gecesinin anlam ve önemi üzerine konuşmalar yapılarak gecenin feyzi ve ehemmiyetine vurgu yaptı.

Program topluca yapılan dua ile son bulurken, katılımcılara ikramlar dağıtıldı.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum