İçeriğe geç
SON DAKİKA
Tümü
1 Eylül 2026, Salı Batman 21° Yatsı 20:12 USD 48,26 / EUR 55,97 / GBP 65,47
E-Gazete
Gündem

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, kentte 8 bin 745 kayıtlı imar barışı başvurusunun yapıldığını açıkladı.

Objektif Haber Merkezi 14.09.2018 08:07 7.116
Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

​Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, kentte 8 bin 745 kayıtlı imar barışı başvurusunun yapıldığını açıkladı.

İmar Barışı Kanunu hakkında bilgilendirmede bulunan Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Batman’da 8 bin 745 kişinin imar barışı başvurusu yaptığını belirtti.

Son başvuru 31 Ekim

İmar Barışı Kanununun; mevzuata aykırı yapılmış kaçak, ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapılan binaların kayıt altına alınmasını, legal hale gelmesini, elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerden faydalanmasını sağlamak amacıyla çıkarılmış bir kanun olduğunu belirten Özkan, "Başvuru sayısı hakkında da konuşan Özkan, "İlimizde 7 Eylül tarihi itibariyle 8 bin 745 kayıtlı imar barışı başvurusu yapılmıştır. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılabilecek olup yapı kayıt belgesi bedeli ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılabilecektir. Başvurular yapı sahibi ya da kanuni vekili tarafından e-devlet sistemi üzerinden yapılabilecek olup vatandaşlarımızın son başvuru tarihi olan 31 Ekim 2018 tarihine kadar bu imkândan faydalanmalarını önemle tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum