İçeriğe geç
SON DAKİKA
Tümü
31 Ağustos 2026, Pazartesi Batman 23° Yatsı 20:13 USD 48,26 / EUR 55,97 / GBP 65,47
E-Gazete
Yaşam

Dünya Aşçılar Günü'nde turizmciler ve aşçılar öğrencilerle buluştu

Dünya Aşçılar Gününde Turizmciler ve Aşçılar Öğrencilerle Buluştu

Objektif Haber Merkezi 22.10.2019 22:00 5.836
Dünya Aşçılar Günü'nde turizmciler ve aşçılar öğrencilerle buluştu

“21 Ekim Dünya Aşçılar Günü” nedeni ile alanında uzman turizmci ve aşçılar tarafından aşçı adayı öğrencilere seminer verilerek, aşçılık mesleğinin geleceği ve aşçılığın turizmdeki yeri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Batman Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından İlker Kurt’un öncülüğünde düzenlenen seminere Real Konak Hotel Genel Müdürü Hüseyin Aslan, Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Gül, Batmanın ünlü şeflerinden Mahmut Şef ve Usta Aşçılar katılım sağladı.

Seminere katılan Real Konak Hotel Genel Müdürü Hüseyin Aslan aşçılık mesleğinin; İyi bir aşçı olmanın sırrı sürekli girişimci ve yeniklere açık olmalısınız, başarıya giden yolda inanmak çok önemli dedi.’’

Aslan;Batman mutfağının henüz gastronomi tarafından yeterince keşfedilmediğini, eğer Batman mutfağını bir marka haline getirmek istiyorsak yerel üretimi destekleyip sürdürebilir bir tarım modeli ve iyi bir pazarlama stratejisiyle mutfağımızı tanıtabiliriz dedi.

Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Gül’de öğrencileri aşçılık mesleğinin geleceği hakkında bilgilendirerek aydınlattı.

2 saate yakın süren konferans, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum