İçeriğe geç
SON DAKİKA
Tümü
31 Ağustos 2026, Pazartesi Batman 23° Yatsı 20:13 USD 48,26 / EUR 55,97 / GBP 65,47
E-Gazete
Gündem

“Kanser giderek artan bir hastalıktır”

Kanserin dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğunu aktaran Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü, kanserin toplumlarda önemli bir sosyo-ekonomik yüke, bireylerde de maddi-manevi kayıp ve zorluklara yol açtığını belirtti.

Objektif Haber Merkezi 03.02.2017 15:46 5.743
“Kanser giderek artan bir hastalıktır”

Batman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, 4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Kanserin dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi ve toplumlarda önemli bir sosyo-ekonomik yüke, bireylerde de maddi manevi kayıp ve zorluklara yol açtığını belirten Acar, “Bunun yanı sıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması, bu konuya verilen önemin giderek artmasına yol açmaktadır. ‘Dünya Kanser Günü’ her yıl 4 Şubat günü, kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artırılmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde kutlanmaktadır.” dedi.

Kanserin önlenebilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Acar, “2013 yılında gerçekleştirilen Dünya Sağlık Toplantısı’nda ‘Dünya Kanser Bildirgesi’ yayınlanmış ve bu bildirgede global kanser yüküne değinilerek, kanser kontrolünün önemi vurgulanmıştır. Bu bildirgeye göre ana hedef, kansere bağlı erken ölümlerin engellenmesiyle beraber, kanser tanısı alanlarda yaşam oranlarının ve yaşam kalitesinin artırılması olarak belirlenmiştir. Uluslararası Kanser Savaş Örgütü (UICC) tarafından bu yıl yayınlanan bildirgede ise kanserle mücadele hususunda dünya genelinde yapılması gerekenler ve bu konudaki önemli noktalar şu şekilde vurgulanmıştır; Sağlıklı bir çevre oluşturulabilir, kanser önlenebilir ve erken teşhis hayat kurtarır.” diye konuştu.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum