İçeriğe geç
SON DAKİKA
Tümü
31 Ağustos 2026, Pazartesi Batman 23° Yatsı 20:13 USD 48,26 / EUR 55,97 / GBP 65,47
E-Gazete
Asayiş

Koruma altında bulunan kuşları yakalayan şahsa ceza kesildi

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent merkezinde boş arazide tuzak kurarak koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan kuşları yakalamaya çalışan şahsa para cezası kesildiği bildirildi.

Objektif Haber Merkezi 15.03.2021 08:40 11.391
Koruma altında bulunan kuşları yakalayan şahsa ceza kesildi

Emniyet açıklamasında, Bayındır Mahallesi’nde bulunan boş arazide file ile tuzak kurarak koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan kuşları yakalamaya çalışan şahısın ve yakalamış olduğu dört saka kuşu, iki kuş kafesi, kuşları yakalamada kullandığı file tuzağı ile birlikte ele geçirildiği belirtildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen şahsa 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefet suçundan 5 bin 879 TL para cezası uygulandığı ifade edilen açıklamada, ele geçirilen malzemelere el konulurken dört saka kuşunun ise tedavileri yapılarak yaşam alanlarına bırakıldığı kaydedildi.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum