İçeriğe geç
31 Ağustos 2026, Pazartesi Batman 32° Güneş 05:37 USD 48,16 / EUR 56,09 / GBP 65,55
E-Gazete
SON DAKİKA
Yaşam

Metruk binalara asla taviz yok

Batman Belediyesi, kent genelinde çevre güvenliği ve estetik açıdan risk oluşturan metruk yapılarla mücadele kapsamında bir binanın daha yıkımına başladı.

Objektif Haber Merkezi 25.03.2026 13:06 12.968
Metruk binalara asla taviz yok
Atıl durumda bulunan metruk yapıların; zaman zaman uyuşturucu ve yasaklı madde kullanımı, çevreye zarar veren faaliyetler ve güvenlik zafiyetleri nedeniyle vatandaşlar açısından korku ve tedirginlik oluşturan alanlar haline geldiği biliniyor.
 
Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, Belediye birimleriyle koordinasyon içerisinde gerçekleştirilerek kamu güvenliğinin artırılması hedefleniyor. Yapılan çalışma çerçevesinde, metruk binanın yıkımı kontrollü bir şekilde gerçekleştirilirken, yıkım sürecinde 1 ekskavatör ve 5 kamyon görev alacak. Yapılan planlamaya göre yıkım sonucunda yaklaşık 10 kamyon moloz çıkması bekleniyor.
 
Yıkım işlemi ile birlikte ortaya çıkan molozlar, ekipler tarafından hızlı bir şekilde toplanarak bertaraf ediliyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte alanın temizliği sağlanarak çevre güvenliği artırılarak kent estetiğine katkı sunulacak.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum