İçeriğe geç
31 Ağustos 2026, Pazartesi Batman 32° Güneş 05:37 USD 48,16 / EUR 56,09 / GBP 65,55
E-Gazete
SON DAKİKA
Yaşam

Nasıroğlu “Batman’a tıp fakültesi şart”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, Batman’a tıp fakültesi kurulması için yeniden girişimlerin başlatılması gerektiğini söyledi.

Objektif Haber Merkezi 28.08.2025 22:45 17.073
Nasıroğlu “Batman’a tıp fakültesi şart”
ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, bölgede Siirt, Mardin ve son olarak Bitlis’te tıp fakültelerinin kurulduğunu hatırlatarak, Batman’ın ise bu konuda sürekli bekletildiğini ifade ederek “Batman Üniversitesi 2007’de kurulmasına rağmen hâlen tıp fakültesi açılmadı.
 
Komşu iller bu imkâna kavuştu ama Batman maalesef görmezden gelindi” dedi.
 
“BATMAN’IN SAĞLIK POTANSİYELİ TIP FAKÜLTESİYLE GÜÇLENECEK”
 
Batman’ın özel hastaneleri ve sağlık altyapısıyla sadece kendi halkına değil, çevre illerden gelen binlerce hastaya da hizmet verdiğini belirten Nasıroğlu “Batman sağlık üssü konumundadır. Bu potansiyelin tıp fakültesiyle desteklenmesi hem ilimize hem de bölgeye büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
 
“GİRİŞİMLER YENİDEN BAŞLATILMALI”
 
Nasıroğlu, ASKON olarak bu konuda öncü bir rol üstlenmeye hazır olduklarını kaydederek “Batman’a tıp fakültesi kazandırılması için yeniden girişimler başlatılmalı. Siyasetimiz, Yerel yöneticilerimiz, üniversitemiz ve tüm sivil toplum kuruluşları bu konuda ortak bir irade ortaya koymalıdır. Batman bu hakkı fazlasıyla hak ediyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum