İçeriğe geç
31 Ağustos 2026, Pazartesi Batman 32° Güneş 05:37 USD 48,16 / EUR 56,09 / GBP 65,55
E-Gazete
SON DAKİKA
Sağlık

Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatla bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarılan Rumeysa sağlığına kavuştu.

Objektif Haber Merkezi 12.03.2025 10:44 37.949
Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşayan Altundağ ailesi, küçük kızları Rumeysa Altundağ’ı (4) sürekli karın ağrısı şikayetiyle Şırnak Devlet Hastanesine götürdü. Hastanede çekilen röntgende Rumeysa’nın bağırsaklarında yabancı cisimler tespit edildi. Hastanın daha teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini karar veren doktorlar Rumeysa’yı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk ettiler.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Rumeysa çocuk servisinde yatışı yapıldı.  Yaklaşık bir yıl önce ağrılarının başladığı, son zamanlarda sürekli ağrılarının baş gösterdiğini söylenmesi üzerine yapılan endoskopide renkli bilye mıknatısları yuttuğu belirlendi.

Çocuk cerrahisi Dr. Selim Özkaya'nın ameliyatını yaptığı Rumeysa’nın mide ve bağırsağından 24 adet renkli mıknatıslı bilye çıkarıldı. Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Rumeysa taburcu edildi.

(Muhyeddin BEYCAN)

 

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum