İçeriğe geç
31 Ağustos 2026, Pazartesi Batman 32° Güneş 05:37 USD 48,16 / EUR 56,09 / GBP 65,55
E-Gazete
SON DAKİKA
Yaşam

Şeyh Halid anması 17-18 Mayıs’ta

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze (Kanireva) köyünde bulunan Şeyh Halid Türbesi’nde gerçekleştirilecek geleneksel anma ve aş dökme etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı.

Objektif Haber Merkezi 15.05.2025 09:25 Beşiri 14.360
Şeyh Halid anması 17-18 Mayıs’ta

Her yıl Mayıs ayının son haftasında binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen etkinlik bu yıl 17-18 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Batman merkeze yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki ziyaret alanında hummalı bir çalışma yürütülürken, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen ziyaretçiler için yüzlerce çadır kuruldu. Etkinlik, 17 Mayıs Cumartesi sabahı başlayacak ve 18 Mayıs Pazar günü öğleden sonra sona erecek.

Etkinliğin hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Şeyh Selman Bağdu, tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Bağdu, “2025 yılı Şeyh Halid’i anma ve aş dökme etkinlikleri için bütün hazırlıklarımızı bitirdik. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamayı hedefliyoruz” dedi. Katılımın her yıl arttığını belirten Bağdu, bu yıl da Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeden ziyaretçilerin gelmesini beklediklerini kaydederek, “Geçmiş yıllara göre daha büyük bir katılım bekliyoruz. Batman olarak misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum