İçeriğe geç
SON DAKİKA
Tümü
24 Ekim 2026, Cumartesi Batman 23° Öğle 12:05 USD 49,65 / EUR 55,60 / GBP 66,53
E-Gazete
Yaşam

Sincar ve Özdemir, hayatlarını kaybettikleri yerde anıldı

Batman’da 1993 yılında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden DEP Milletvekili Mehmet Sincar ile dönemin DEP İl Yöneticisi Metin Özdemir, ölüm yıl dönümlerinde saldırıya uğradıkları Elma Sokağı girişinde düzenlenen törenle anıldı.

Batman Objektif Haber 549
Sincar ve Özdemir, hayatlarını kaybettikleri yerde anıldı

ANMA TÖRENİNE YOĞUN KATILIM

Elma Sokağı girişindeki anma programına DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, DEM Parti ve DBP Batman il örgütleri, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Gülistan Sönük ile çok sayıda partili katıldı. Programda konuşan Zeynep Oduncu Kutevi, Batman’ın geçmişte çok sayıda faili meçhul cinayete tanıklık ettiğini belirterek, yaşamını yitirenlerin unutulmadığını söyledi.

“ADALET GELMEDEN BARIŞ OLMAZ”

Kutevi, “Adalet gelmeden barış olmaz. Acılarla yüzleşilmeden barış olmaz” diyerek, geçmişte yaşanan cinayetlerin aydınlatılması ve sorumluların yargı önüne çıkarılması çağrısında bulundu. Türkiye’de yeni bir barış sürecinin yaşandığını savunan Kutevi, geçmişle yüzleşilmeden kalıcı ve onurlu bir barışın mümkün olmayacağını ifade etti. Konuşmaların ardından Sincar ve Özdemir’in saldırıya uğradığı noktaya karanfiller bırakıldı.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum