İçeriğe geç
SON DAKİKA
Tümü
31 Ağustos 2026, Pazartesi Batman 32° Güneş 05:37 USD 48,16 / EUR 56,09 / GBP 65,55
E-Gazete
Yaşam

“Su krizi kapıda, acil önlem şart”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Dönem Sözcüsü Hasan Argunağa, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada su kaynaklarının ciddi tehdit altında olduğunu belirterek yetkililere acil önlem çağrısında bulundu.

Objektif Haber Merkezi 22.03.2026 21:56 14.122
“Su krizi kapıda, acil önlem şart”
Argunağa, suyun yalnızca bir doğal kaynak değil, yaşamın temel unsuru olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin “su stresi yaşayan ülkeler” arasında yer aldığını hatırlattı.
 
Batman’da ise su israfı, kaçak kullanım ve denetimsizlik nedeniyle ciddi kayıplar yaşandığını ifade etti. Bölgede özellikle Silvan ve Dibni baraj havzalarının maden faaliyetleri nedeniyle risk altında olduğuna dikkat çeken Argunağa, bu alanların mutlaka korunması gerektiğini söyledi. Dicle Havzası’ndaki kirliliğin de her geçen gün arttığını belirten Argunağa, arıtılmadan bırakılan atık suların halk sağlığını tehdit ettiğini dile getirdi. Argunağa, başta belediyeler ve ilgili kurumlar olmak üzere tüm yetkilileri bilimsel veriler ışığında harekete geçmeye çağırarak, “Su kaynaklarının korunmaması telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurur” dedi.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum