HDP’DE KONGRE HAZIRLIĞI

HDP’DE KONGRE HAZIRLIĞI

Halkların Demokratik Partisi - HDP Batman’da yapacağı 4. olağan il kongresine katılım çağrısı yaptı. Basın turuna çıkan HDP heyeti Objektif'i ziyaret etti.
 
Objektif Gazetesi Yazı İşleri Müdürümüz Yüksel Çiftçi'yi ziyaret eden  HDP heyetinde, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran , HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu, HDP İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdulmecit Çeken ve Belediye Meclis Üyesi Gizem Oğurlu yer aldı.  HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu, 16 Ocak’ta yapılacak Batman İl Kongresi öncesi yönetimde yer alacak isimlerin belirlenmesi için 4 ekiple 3 aydır çalışma yürüttüklerini belirtti.
 
 
GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
 
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.  Başaran, “10 Ocak Çalışan gazeteciler Gününüz kutluyoruz. Batman’ın yerel basını ile genel olarak gurur duyuyoruz. Bölgenin en etkili gazeteleri Batman’da çıkıyor. Basın özgürlüğünün üzerindeki kısıtlamalarından dolayı yerel basın da etkilendi. Yerel basının yayımlanan Tasarruf genelgesi ile ciddi sıkıntılar içinde olduğunu biliyoruz. Basın özgürlüğü için mücadelemiz devam ediyor. Her açıdan yerel basın desteklenmeli. Gerekirse kamu kurumlar da destek vermeli.Batman basını zor şartlarda da olsa objektif bir şekilde gazetecilik görevini yerine getirmektedir. Gazeteciler Günüzü tekkrar kutluyor Batman Basınına başarılar diliyoruz.”
Dedi. 
 
 
ÇALIŞMALARIMIZ KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK 
 
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran kongre çalışmaları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.
Başaran "16 Ocak 2021 Pazar günü saat Vurtal Düğün Salonu'nda yapılacak 4. Olağan İl lKonngresine tüm halkımkzı bekliyoruz. Çalışmalarımızı baskı altında yapıyoruz. Kongre çalışmalaraımızı ve hazırlıklarımızı bile rahat bir şekilde yürütemiyoruz. Tüm bu zorluklara rağmen halkımızın desteğinin sürekli bizimle olduğundan hiç kışku duymuyoruz. HDP'nin oyları kilit konumda ve belirleyici olduğundan dolayı her platformda baskı altına alınıyoruz. Bir çok siyasi arkadaşımız ve vekillerimiz maalesef ceza evinde. Hepimizin hakkında fezlekeler hazırlanıyor. Seçim dönemlerinde bile seçim çalışmalaraımızı demokratik bir ortamda yapamıyoruz. Ama halkımızın desteğini arkamızda hissettikçe korkusuzca her alanda çalışmalarımızı zor şartlarda olsa bile sürdürüuoruz ve çalışmalarımızı aksatmadan sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler