“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
Tilmerç mahallesinde yapımı süren bir inşaatta incelemelerde bulunan Vali Ekrem Canalp, yeni imar planı dahilinde yapılacak binalarda 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.
BİNALARDA 14 KURALI…
Kentte yapılacak olan imar planı ve inşaatlarda uygulanan 14 yeni şartın uygulanmaya başlandığını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini kaydetti. Batmanlıların daha güvenli binalarda yaşayacaklarını belirten Vali Canalp, “Binaların yapımında 14 kuraldan herhangi bir şekilde, herhangi bir belediye yönetimi, kim olursa olsun, taviz verdiği anda bütün Batmanlılar onlara mutlaka hesap sorsun. Bizim yeni imar planı dahilinde yapmış olduğumuz binaların hepsinde zemin + 5 kattır. 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceğiz. Eski imarda olan yerler var, eski imardakiler geçerliliğini maalesef ki devam ettiriyor” dedi.
“İNSANLAR GÜVENLİ BİNALARDA YAŞAMAK İSTİYOR”
Hasankeyf yol güzergahında daha önce inşaatlara verilen 10 katın, 7’e düşürüldüğüne dikkat çeken Vali Canalp, şunları kaydetti: “Biz Hasankeyf yolunda yeni imar uygulaması yaptık ve itiraz gelmedi. Deprem sonrası o güzergahta oturan birçok vatandaş, kat sayısının düşürülmesi için bize başvurdu. Biz de kat sayısını 7 kata düşürdük. İnsanlar da artık yüksek katlı binalarda değil, güvenli binalarda yaşamak istiyor.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok