"Arının ölüsü de dirisi de şifa kaynağı"
Arıların çok yoğun çalıştığı için ömürlerinin 45 ila 60 gün olduğunu belirten arıcılar, ömürlerini tamamlayan arıların belirli işlevlerden geçirilmesiyle elde edilen toz bal ile karıştırılıp tedavi amaçlı kullanıldığını ifade ettiler.
Arıcılar, elde edilen maddenin vücudu temizlediğini, kan dolaşımını hızlandırdığını, iltihap, kramp, burkulma, cilt problemleri ile yara ve yanık tedavisine şifa olduğunu belirtiyorlar.
Batman'ın Gercüş ilçesinde 20 yıldan aşkın bir süreddir arıcılık işiyle uğraştığını belirten Hüseyin Barlak, her derde deva olan şifa kaynağı balı üreten arıların ölüsünün de şifa kaynağı olduğunu dile getirdi.
Normal yollarla ölen arıların sadece baş bölümünün ya da vücudunun tamamını öğüterek bir madde elde ettiklerini aktaran Barlak, "Arıdan sadece bal üretilmiyor. Arının yan ürünleri de vardır. Propolis (bitkisel besin desteği), polen, bal mumu, arı sütü ve arının ölüsü. Arının ölüsü de şifadır.” dedi.
Ölmüş olan arının kurutulup öğütüldükten sonra bal ile karıştırılıp vücuda sürülerek kullanıldığını belirten Barlak, felç olan insanlarda bu ilacın faydasının görüldüğünü bildirdi.
Arılardan elde edilen tüm ürünlerin şifa olduğunu ifade eden Barlak, "Bilindiği üzere insanlar için bal şifadır. Sadece balın kendisi değil, arı poleni ve diğer ürünler de şifadır. Arı poleninin tadı ağır olduğundan dolayı insanlar pek sevmez ve yemez. Ama faydasını gören insanlar da ondan vazgeçmez. Özellikle arı sütünün çok büyük faydaları vardır. Yapılan araştırmalara göre arı çok yoğun çalıştığı için bir arının ömrü yazın en fazla 45 ila 60 gün arasıdır. Ana arının ömrü 6-7 yıla kadar devam eder. Ana arı, arı sütüyle beslendiği için ömrü uzuyor ve bu süt, ana arıyı dinç olarak ayakta tutabiliyor." şeklinde konuştu.
Allah’ın arıyı insanların hizmetine sunduğunu söyleyen Barlak, "Yapılan araştırmalara göre Propolis’in kadın hastalıklarına çok büyük faydaları olduğu söyleniyor. Propolis kanserinde faydası olduğunu biliyoruz. Özellikle bal mumundan çeşitli kremler yapılıyor. Anlayacağımız gibi arının ölüsü de dirisi de şifadır. Bunun Allah-u Teâlâ en güzel şekilde yaratmış ve arıya ilham edip onun insanların hizmetine sunmuştur." dedi
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 02GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 03BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 04PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI
- 05BATMANDA TEFECİLERE OPERASYON: 8 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI
- 06ZEHİR TACİRLERİ BATMAN'A GİRMEDEN YAKAYI ELE VERDİ
- 07BATMAN PETROL SPOR MAÇI MEYDANDA CANLI İZLENECEK
- 08BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARINDA DÜŞÜŞ
- 09TRAFİKTE DÜZEN VE GÜVENLİK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
- 10BATMAN MERKEZLİ 6 İLDE DÜZENLENEN ORGANİZE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONUNDA 16 ŞÜPHELİNİN TAMAMI TUTUKLANDI
- 11HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 12BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 13İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 14TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 15BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ




Henüz Yorum yok