Batman’da elektrik şebekesi yeraltına alınıyor
Batman’da elektrik şebekesi yeraltına alınıyor
Dicle Elektrik, Batman’da 5 mahalleden geçen yüksek gerilim hattının yer altına alınması için 6 milyon liralık ek yatırım bütçesi ayırdı. Böylece şirketin 2020 yılında sadece Batman’daki yatırım bütçesi 112 milyon liraya ulaştı.
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Batman’ın Bayındırlık, Cudi, Çamlıtepe, Tılmerç ve Gültepe mahallelerinden geçerek Aydınkonak mahallesi ile merkeze bağlı bazı köyleri besleyen enerji şebekesini, 6 milyon liralık bir yatırım ile yeraltına alıyor.
Batman İl Müdürü Naci Obut, hazırladıkları projeyi 1.5 aylık bir süreçte tamamlamayı planladıklarını söyledi. Obut, 6 milyon liralık bu ek yatırım ile Batman’a 2020 yılında ayrılan 106 milyon liralık yatırım bütçesinin de 112 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı.
Yük artışı sağlanacak
.jpg)
Sürekli gelişen ve büyüyen Batman’ın enerji ihtiyacını karşılamak için halen çok sayıda yatırım projesinin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Batman İl Müdürü Naci Obut, “Bu yatırım ile Aydınkonak ve merkeze bağlı çok sayıda köyü besleyen Fider-6 Silvan Hattını günün şartlarına uygun hale getriyoruz. Yeraltna alınacak 16 kilometre uzunluğundaki hat çevresinde halen birçok alışveriş merkezi, otel, hastane ve konut yapılmaktadır. Bunların faaliyete girmesiyle ortaya çıkacak olan enerji ihtiyacı 1.5 ayda tamamlamayı planladığımız bu yatırım ile giderilebilecektir” dedi.
Havayi hat kaldırılacak
İl Müdürü Obut, söz konusu yatırım ile havayi hattın tamamen kaldırılarak hem oluşabilecek tehlikelerin önüne geçileceğini, hem de görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılacağını belirtti. Obut, ekim ayı ortasına kadar tamamlamayı planladıkları yeraltı şebekesi sayesinde bağlı köyleri merkezden tamamen ayırırken, hem merkez mahallelerine hem de bu köylere daha kaliteli ve kesintisiz enerji verebilececklerini kaydetti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 02MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 03ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 04Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 05UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 06Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 07Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 08EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 09Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 10Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
- 11Batman Çayı’nda Acı Olay: Genç Hayatını Kaybetti
- 12TATİLCİLERE SAHTE REZERVASYON UYARISI
- 13BATMAN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 14Sinan Salim’e Genç ASKON’da Üst Düzey Sorumluluk
- 15Objektif Gazetesi`nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu`na Ziyaret




Henüz Yorum yok