Batman’da pekmez ve turşu fabrikaları kurulsun talebi
Batman’ın Gercüş (Gercews) ilçesi ile ilçeye bağlı birçok köyde yetişen acur (nazik, tirozi, katık) ve üzümün hak ettiği değeri kazanması için pekmez ve turşu fabrikalarının kurulmasını gerektiği belirten Gercüş Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Öner, kurulacak fabrikaların bölgenin gelir kaynağı olacağını söyledi.
İş adamlarına seslenen Öner, "Çiftçiyi eğitmek, bilgilendirmek ve kaliteyi yakalamak için uğraşıyoruz. İlçemizde 80 bin dönüm bağ varken maalesef yatırımcıları buraya çekemiyoruz. Batman ve Gercüş’teki hemşehrilerimize ve işadamlarımıza seslenmek istiyorum; lütfen Gercüş’e de bir el atın. Gercüş’te bugün ham maddesi olan bir tesis açabilirsiniz. Örneğin üzüm üzerine pekmez fabrikası açılabilir. Ondan sonra nadasa bıraktığımız arazilerimizin hemen hemen yüzde 95’ini acur olarak yetiştiriyoruz. Burada bir turşu fabrikası açılabilir. Bağlarımız yatık bağ sistemi olduklarından dolayı o bağlardan da hem küllemenin önüne geçebilmek için hem de insanlarımıza iş alanı açmak için bağ yaprak sarması turşusu da yapılabilir." dedi.
Yatırımcılardan ilçeye yatırım yapmalarını isteyen Öner, "Sumağımız ve kekiğimiz çok var. Kekik ve sumağımız o kadar kalitelidir ki aromatik bitki, paketleme burada açılabilir. Bunlar açıldığı takdirde ilçemizde yaklaşık 200 insan istihdam olacak. İstihdam ile ilgilide lokantası, çiftçisi ve benzin istasyonu gibi yerler de kazanacak. Bunlar zincirlemedir. Ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak. İş adamlarımıza sesleniyorum; lütfen bir an önce yatırım yapmalarını bekliyoruz. Büyük yatırımlar istemiyoruz. Ürünlerimizi işleyebileceğimiz ve pazarlayacağımız kadar bir öncelik etmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Çiftçinin ürününü satmakta zorluk çektiğini vurgulayan Öner, “İş adamları öncülük ettiği zamanda bizde arkalarından geliriz. Ziraat Oda’sı olarak üzerimize ne düşerse her türlü imkânları sağlamaya hazırız. Yatırımlar olduğu zaman çiftçilerimize kolaylıkları olacak. Çiftçilerimiz şu anda kendi üzümünü, acurları ve yapraklarını satmakta zorluk çekiyor. Ya bir komisyoncu gelip yarı fiyatının altında alıyor ya da bağında bahçesinde çürümeye bırakıyor. Bu durum çiftçinin çalışma azmini de düşürüyor. Çiftçi kazandığı takdirde diğer tarlalarını da değerlendirmeye çalışır. Bu da ilçe, il ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanmış olur.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 02Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 03Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 04Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 05HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 06Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 07DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 08GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 09ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 10ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 11TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 12Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 13“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 14KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 15BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU




Henüz Yorum yok