BÖLGE BAROLARINDAN TBMM’YE BARIŞ SÜRECİ ÇAĞRISI
Bölge Baroları, Kürt meselesinin çözümüne yönelik demokratik yöntemlerin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu rolünün önemine dikkat çekerek, 17-18 Haziran’da Ankara’da kritik temaslarda bulundu.
Toplumsal barışın inşasına katkı sunmak amacıyla yapılan ziyaretlerde sürecin şeffaf, katılımcı ve kalıcı şekilde ilerletilmesi gerektiği vurgulandı.
ÇÖZÜM İÇİN SİYASİ LİDERLERLE GÖRÜŞMELER YAPILDI
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Bülent Kaya ve Grup Başkanvekilleri Mehmet Emin Ekmen ile Selçuk Özdağ’la görüşmeler gerçekleştirildi.
SİLAHLARA VEDA VE BARIŞ VURGUSU
Görüşmelerde, toplumun umut ve beklentilerini karşılayacak biçimde, siyaset üstü bir yaklaşımla sürece destek verilmesinin önemine dikkat çekildi. Silahlara veda kararının yeni bir toplumsal ve siyasal dönemin kapılarını araladığı ifade edilerek, bu sürecin kalıcı bir toplumsal barışla taçlandırılması gerektiği belirtildi.
Barolar, bu doğrultuda hukuki gereklilikler başta olmak üzere sosyal, siyasal ve toplumsal alanlarda bazı önerilerini de yetkililerle paylaştı. Hazırlanan değerlendirme notları da siyasi parti temsilcilerine sunuldu.
BATMAN BAROSU SÜRECE DESTEK MESAJI VERDİ
Batman Barosu Başkanı Av. Abdülhamit Çakan’ın da yer aldığı görüşmelerde, bölge barolarının demokratik çözüm sürecine katkı sunma iradesi ve yapıcı bir rol üstlenme kararlılığı açık biçimde dile getirildi. Barolar, başlatılan sürecin olgunlaştırılarak sürdürülmesi halinde her türlü katkıya hazır olduklarını ifade etti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 02 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 03SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 04İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 05BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ "RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR"
- 06HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 07BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 08Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 09TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 10Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 11
- 12ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 13AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1411 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 15MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI




Henüz Yorum yok