Umut Kervanından öğrencilere yardım
Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi ailelere düzenli yardımda bulunduklarını belirtilerek, yapılan yardımlardan bir tanesinin de ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve gıda yardımı olduğunu söyledi.
Yaklaşık 300 muhtaç öğrenciye kırtasiye ve gıda paketi yardımında bulunduklarını aktaran Işık, “İçinde bulunduğumuz pandemi günlerine rağmen Umut Kervanı olarak her aya bir faaliyet yaparak yolumuza devam etmekteyiz. Umut Kervanı olarak 2005 yılında bugüne kadar yaptığımız ayni ve nakdi yardımlarla imkânlar dâhilinde mağdur ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyoruz. Bugün de aylık olarak yapmış olduğumuz yardımlar kapsamında 160 aileye 100 TL değerinde gıda paketi ve 300 muhtaç öğrencimize de 150 TL değerinde kırtasiye ve gıda yardımında bulunduk.” ifadelerini kullandı.
İmkânları ölçüsünde öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını kısmen de olsa gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Işık, “Dağıttığımız gıda paketlerimizin içinde temel gıda malzemesi olarak sıvı yağ, pirinç, mercimek, bulgur, makarna, tuz, çay ve şeker bulunmaktadır. Kırtasiye olarak her sınıf kategorisine göre çanta, kalem, silgi ve defter gibi öğrencilerin gereksinim duyduğu ihtiyaçlarını temin ederek muhtaçlara ulaştırdık.” dedi.
“Elimizdeki nimetin şükrü olarak fakir fukarayı gözetmeliyiz”
Hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Işık, konuşmasına şöyle devam etti: “Umut Kervanına her gün yeni muhtaç aileler başvurmakta olup, muhtaç başvuru sayımız 13 bini geçmektedir. Ancak ihtiyaçlarını karşılayabilme konusunda bizlerde yetersiz kalmaktayız. Toplumsal olarak birbirimize sahip çıkıp destek olmak zorundayız. Elimizdeki nimetin şükrü olarak fakir fukarayı gözetmezsek elimizde olan nimetlerde gider. Buradan bütün hayırseverlerin Umut Kervanına ayni ve nakdi yardımlarla destek olmaları çağrısında bulunuyoruz. Yaptığımız yardım faaliyetlerinde bizlere destek olan herkesten Rabbim razı olsun."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01VALİ CANALP, SAHA İNCELEMELERİNDE BULUNDU
- 02KORİK MAHALLESİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI
- 03ERKÖKLÜ’YE YENİ ULAŞIM GÜZERGÂHI
- 04İL BAŞKANI YILMAZ “BM, SOYKIRIMA ARTIK SESSİZ KALAMAZ”
- 05Atatürk Ortaokulu’ndan Gazze’ye Destek Kermesi
- 06
- 07102. YIL KUTLAMALARI KABUL TÖRENİ İLE SONA ERDİ
- 08FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 09CUMHURİYETİN 102. YILI KUTLANDI
- 10VALİ CANALP’TEN 29 EKİM MESAJI
- 11ŞANSİ’DEN ÖĞRENCİLERE KAYNAK KİTAP DESTEĞİ
- 12NARKO TIR BATMAN’DA VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRDİ
- 13VALİ CANALP “DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
- 14ODA SEÇİMLERİ İÇİN HEYECAN BAŞLADI
- 158. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI




Henüz Yorum yok