
90 yaşında okuma-yazma öğreniyorlar
"Okuryazarlık Seferberliği" Batman'ın Sason ilçesinde de başladı.
İlçede Sason Kaymakamlığının destekleriyle ilçe merkez ve tüm köylerde 14 yaş üstü örgün eğitim çağı dışına çıkmış okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilip, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kendilerine en yakın okulda birinci ve ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlandığı belirtildi.
Okuma yazma kurslarına katılarak sınıfları gezen İlçe Kaymakamı Ökkeş Beyaz, yaptığı açıklamada, başlatılan okuma yazma seferberliği bünyesinde 121 erkek ve 463 bayan kursiyere ulaşıldığını ifade etti.
Kaymakamlık olarak bu kursların en iyi şekilde sürdürülmesi için gerekli tüm gayretleri sarf ettiklerini aktaran Beyaz, "Özellikle kursiyerlerimize baktığımızda bayanların çoğunluğu oluşturması bizleri daha fazla mutlu etti. Hedefimiz okuma yazma alanında ülke ortalamasının üstüne çıkarak tek bir okuma yazma bilmeyen vatandaş bırakmamaktır. Kurslarımıza baktığımızda 90 yaşında vatandaşlarımızın da okuma yazmaya istekli olmalarını görmek, okumanın yaşının olmadığını ve her yaşta okuma yazma bilmenin ne kadar elzem olduğunu göstermektedir. Özellikle okuryazar hale gelecek olan bayanlarımız artıkça örgün eğitimde okuyan çocuklarımızın da eğitimlerinde başarı çıtasını yükselteceği inancına sahibim." dedi.
Kurslarda başarı gösterenlere çeşitli ödüllerin verileceğini söyleyen Beyaz, "Kursu başarıyla bitirenlere okuryazar belgesinin yanında ilçe de kura ile ilk 5 kişiye ihtiyaçları doğrultusunda çamaşır veya bulaşık makinesi ile her kurs merkezinde dereceye giren birinciye elektrikli süpürge ikinci olana tencere seti ve üçüncü olana ütü ödülü vereceğiz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok