
Batman Barosu Avukatlarından Destek Eylemi
Ankara’ya girişi engellenen barolara Batman Barosu avukatlarından destek geldi. Öğlen saatlerinde Batman Barosu önünde bir araya gelen avukatlar.Barolarla ilgili yeni yasa değişikliğine karşı ‘savunma yürüyüşü’ başlatan baro başkanlarına Ankara girişinde polis müdahale etti. Baro başkanlarına destek olmak amaçlı basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasını Batman Barosu avukatlarından Ferhat Özdemir yaptı.
Avukatlık Kanunu'nu ile ilgili yapılan çalışmaların geri alınması, özgür - demokratik bir hukuk devletinin inşası, savunma ve savunmanın özgürlüğü için yürüyen Baro Başkanlarımızın "Savunma Yürüyor" eyleminde, haksız ve hukuka aykırı bir şekilde polis müdahalesi ile karşılaşılmış ve hatta bazı Baro Başkanlarımız fiziksel saldırıya uğramışladır.
Baro Başkanlarına yapılan bu saldırı, avukatlara, diğer bir deyimle, halkın hak arama özgürlüğüne yapılmıştır. Anayasanın 34. maddesine göre; "Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir." Hiç kimse anayasadan üstün değildir ve hiçbir yurttaş söz konusu anayasal hakkın kullanılmasından mahrum bırakılamaz.
Baro Başkanlarımıza Ankara girişinde yapılan haksız ve hukuka aykırı müdahale, yapılan eylemi, yasa taslağına karşı taleplerin dillendirildiği bir yürüyüş olmaktan çıkarıp, Anayasanın yok sayılmasına karşı bir direnişe dönüştürmüştür. Mevcut durum bu ülkedeki kadın cinayetlerinin, çocuk cinayetlerinin ve istismarlarının neden arttığını, adaletin nasıl yok olduğunu gözler önüne sermiştir. Unutulmamalıdır ki avukatın sesi kesilirse toplumun nefesi kesilir.
3 baro yada 80 baro için değil 130 bin avukatın, 83 milyon vatandaşın hakları ve hukukun - adaletin güvencesi için yürüyen Baro Başkanlarımıza yönelik bu tutum karşısında savunmanın ve Baro Başkanlarımızın yanındayız. Hukukun ve adaletin güvencesi olan Barolarımızın Başkanlarına yapılan bu antidemokratik müdahaleyi kınıyor ve bu hukuk dışı durumun devamı halinde tüm meslektaşlarımızla birlikte mücadeleyi yükselteceğimizin bilinmesini istiyoruz.
Unutulmamalıdır ki çekiştirilen, yerlerde sürüklenen cübbeler bir gün gelir sizin de tek umudunuz olur.
Yapılan basın açıklamasının ardından baroya ait avukatlar Batman Barosu önünde oturma eylemi yaptı
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01PETROLSPOR'DA LİDERLİK KEYFİ 2-0
- 02NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 03GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 04Belediye, park ve bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
- 05Afrodit İç Giyim’de Okul Hareketliliği Başladı
- 06UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 07BAT-RAY TANITILDI
- 08ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 09BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 10HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 11TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 12BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 13Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 14BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 15HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
Henüz Yorum yok